9.4.15

Reuters: Η Ευρωζώνη έδωσε έξι ημέρες διορία να παρουσιάσει η Αθήνα νέα λίστα μεταρρυθμίσεων


Σαν πολύ μας σκότισε η Ευρωζώνη....Πάει γυρεύοντας. ΑΛΕΞ

Οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν διορία έξι εργάσιμων ημερών στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις αναθεωρημένες προτάσεις της για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει.
Το πρακτορείο Reuters αναμεταδίδει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά έχει περιθώριο έξι ημερών για να παραδώσει μια νέα λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή μια συμφωνία κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 25ης Απριλίου.
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους επί του πακέτου μεταρρυθμίσεων που έχουν ζητήσει οι πιστωτές από την Ελλάδα, προτού ξεκλειδώσουν μέρος των χρημάτων από την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης.
«Προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών δόθηκε στην ελληνική πλευρά να υποβάλει προτάσεις, έτσι ώστε να γίνει αποδεκτή από τους πιστωτές», ανέφερε το δημοσίευμα.
Να σημειωθεί πως η Αθήνα έχει ήδη υποβάλει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που αναπτύσσεται σε 26 σελίδες, αλλά το ΔΝΤ και η ΕΕ θεωρούν πως οι ελληνικές προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες ως προς τα προβλεπόμενα έσοδα, ενώ παραλείπει σημαντικά θέματα, όπως είναι το συνταξιοδοτικό και το άνοιγμα της αγοράς εργασίας. Θέματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται αρκετά «ευαίσθητα».
Ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα φθάσουν σε ένα κρίσιμο σημείο κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας, στις 24 Απριλίου.
 defencenet.gr