8.4.15

Τουρκική χολή για την "επιστροφή" των P-3 Orion στο Αιγαίο


Ποιοι ενοχλήθηκαν περισσότερο από την απόφαση της Ελλάδας να επανεργοποιήσει τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. Οι Τούρκοι οι οποίοι άρχισαν να αντιδρούν με “φαρμακερά” δημοσιεύματα. Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι Τούρκοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την πτήση αυτών των αεροσκαφών.

Τι γράφουν οι Τούρκοι; Ότι “ο Τσίπρας από την μία παλεύει με την οικονομική κρίση και από την άλλη εκσυγχρονίζει με συμφωνία ύψους 500 εκ.$ τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας P-3 για να παρακολουθούν τον τουρκικό στόλο … Προκαλεί εντύπωση η συμφωνία αυτή της Ελλάδας, την ώρα που δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και τα χρέη της στο Δ.Ν.Τ.”


Βέβαια οι Τούρκοι δεν νοιάζονται για τα οικονομικά μας προβλήματα αλλά για τις αποστολές των P-3 Orion.

“Η Ελλάδα σχεδιάζει τώρα ,με αυτά να παρακολουθεί τον τουρκικό στόλο στου Αιγαίο. Τα P-3 που χρησιμοποιούνται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο είχαν προταθεί και στο τουρκικό ναυτικό. Αλλά επειδή είχαν παλιά τεχνολογία, προβλήθηκε το θέμα του κόστους και δεν είχαν γίνει δεκτά. Τότε η Ελλάδα είχε δεχτεί αυτά τα 5 αεροσκάφη”, γράφουν μεταξύ άλλων οι Τούρκοι. 

Καλό θα είναι να ασχοληθούν με τα δικά τους οικονομικά προβλήματα τα οποία όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες και οι δείκτες γίνονται όλο και μεγαλύτερα.
onalert