1.4.15

Newsweek: "Από το Καλίνινγκραντ οι ρωσικοί Iscander μπορούν να καταστρέψουν το γερμανικό κοινοβούλιο!"(vid)


ΤΟ BUNDESTAG (REICHSTAG) ΣΤΟ "ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ" ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Μια είδηση που ενδεχομένως να προκαλεί μεγάλη χαρά σε πολλούς Έλληνες πολίτες δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Newsweek το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "οι ρωσικοί Iscander μπορούν να καταστρέψουν το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag, Reichstag για τους Έλληνες που βλέπουν τη Γερμανία πλέον σαν το 4ο Ράιχ) μαζί με όλο το Βερολίνο"
 
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , το Κρεμλίνο μετέφερε  στο Καλίνινγκραντ μαζικά όπλα αιχμής. Για παράδειγμα, στην περιοχή αυτή μεταφέρθηκαν πύραυλοι Iskander,,  οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να « εξαφανίσουν» την  Βαρσοβία, το Βίλνιους και το Βερολίνο, αναφέρει το περιοδικό Newsweek.
 
Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή αυτή έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο. Και στην Δύση φοβούνται  ότι η Ρωσία διαθέτει  αρκετή  «φαντασία  για να δοκιμάσει στο Καλίνινγκραντ κάτι διαφορετικό σε σχέση με την  Κριμαία».
 
Ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε τις αιφνιδιαστικές ασκήσεις του ρωσικού Βορείου Στόλου κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, το Κρεμλίνο εντελώς αθόρυβα «εξόπλιζε» μια άλλη περιοχή κοντά , στα σύνορα με την Ευρώπη , την  περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία ευρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, και έχει πρόσβαση στην Βαλτική Θάλασσα.
 
Στην πρώην γερμανική πόλη, έδρα πλέον  του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής , έχουν μετακινηθεί συστοιχίες πυραύλων Iscander,  που μπορούν  να «ισοπεδώσουν»  όχι μόνο στη Βαρσοβία και το Βίλνιους, αλλά ακόμη και ολόκληρη την Γερμανία, σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek.
 
Ο ρωσικός Στρατός μετέφερε επίσης στην περιοχή της Βαλτικής προηγμένα όπλα, όπως πυραυλικά α/α συστήματα  S-400. Σύμφωνα με το Πολωνικό  αμυντικό Κέντρο που ονομάζεται «Casimir Pulaski», το όλο σχέδιο αποτελεί  μέρος του σχεδίου αξίας  19 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων  για τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου του ρωσικού Στρατού.
 
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι ρωσικές ΕΔ θα αποκτήσουν 120  συστήματα πυραύλων « Iskander»,  600 μαχητικά αεροσκάφη, 1.100 ελικόπτερα  100  τεθωρακισμένα οχήματα και 2.300 άρματα μάχης, κάτι που καταδεικνύει σαφώς τις προθέσεις του Κρεμλίνου, για την Ανατολική Ευρώπη .
 
Το άρθρο σημειώνει ότι το απομονωμένο  ρωσικό Καλίνινγκραντ εξαρτάται από οποιαδήποτε  προμήθεια από την ηπειρωτική χώρα .
 
Από τα ρούχα έως την τη βότκα». Τα εμπορεύματα  περνούν από την Λιθουανία, κάτι το οποίο δεσμεύει την Μόσχα. Μάλιστα  ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας  προειδοποίησε πρόσφατα ότι μπορεί να αποφασίσει την διακοπή  κάθε κίνησης από και προς το Καλίνινγκραντ.
 
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό και νυν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Λιθουανία Άντριους Κουμπίλιους, η διέλευση προς το Καλίνινγκραντ από την Ρωσία μπορεί να γίνει μια βολική δικαιολογία για μια ενδεχόμενη  επίθεση: «Έχουν αρκετή φαντασία για να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από την Κριμαία»
 
Φυσικά εάν απαγορεύσουν την διέλευση προμηθειών στο Καλίνιγκραντ τότε πάνε γυρεύοντας, καθώς είναι παράνομο και μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή. Τότε η Ρωσία θα είχε έννομο συμφέρον για να προχωρήσει σε επέμβαση. Στο ΝΑΤΟ αυτό το γνωρίζουν αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι είναι διαθέσιμοι να πράξουν στο μέλλον.
 
"Εάν τα εκατοντάδες ρωσικά άρματα μάχης και τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας, προκαλούν στις χώρες της Βαλτικής « εφιάλτες» , οι πύραυλοι « Iskander», αποτελούν τον μέγιστο κίνδυνο για Πολωνία και Γερμανία"   γράφει  το περιοδικό Newsweek.
 
Αυτό το πυραυλικό σύστημα είναι σε θέση να εκτοξεύσει   τόσο συμβατικές , όσο και πυρηνικές κεφαλές,  με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι οι προκάτοχοί του.
 
Επίσημα ο  πύραυλος «Ισκαντέρ» με την χρήση συμβατικών κεφαλών μπορεί να χτυπήσει ένα στόχο σε απόσταση 400 χιλιομέτρων με ακρίβεια πέντε μέτρων.
 
Πρόκειται για μια ακτίνα δράσης λιγότερο από 500 χιλιόμετρα, απόσταση που ελέγχεται από την συμφωνία για τον περιορισμό των πυραύλων μέσου βεληνεκούς, την οποία έχει υπογράψει η Ρωσία, με τις ΗΠΑ.
 
Όμως αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι «Ισκαντέρ» μπορούν να φθάσουν άνετα τα  700 χιλιόμετρα. Έτσι, με βάση αυτό το βεληνεκές, ένας πύραυλος  αυτού του τύπου  μπορεί να « καταστρέφει τόσο τα κράτη της Βαλτικής όσο για  παράδειγμα, και το γερμανικό κοινοβούλιο, αναφέρει το περιοδικό".
 
Αυτό επιτυγχάνεται ανάλογα με την γόμωση του πυραύλου , υπάρχουν πύραυλοι με την ανάλογη γόμωση  οι οποίοι εκτοξευόμενοι από το σύστημα  « Iskander», πράγματι  μπορούν να φθάσουν τα 700 χλμ. Άλλωστε αυτή ήταν και η διαμαρτυρία των ΗΠΑ , όσο αφορά αυτά τα πυραυλικά  συστήματα στο Καλίνινγκραντ.
 
Το εάν έχουν μετακινηθεί πυρηνικοί πύραυλοι στο Καλίνινγκραντ αποτελεί κάτι  το οποίο σίγουρα  καλύπτεται από «πέπλο μυστηρίου» , όπως και το  πού βρίσκονται αυτές οι πυρηνικές κεφαλές .
 
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ειδικών εμπειρογνωμόνων, και  υπό το φως του γεγονότος ότι η μετακίνηση και η εγκατάσταση πυρηνικών  κεφαλών  διαρκεί ελάχιστο χρόνο, σχεδόν δεν έχει σημασία, αναφέρουν οι ίδιοι .
 
Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Rasa Juknevičienė, η υποδομή για τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι ακόμα στη θέση της . Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Ρωσία κατέχει ένα μυστικό όπλο στο  Καλίνινγκραντ,  το οποίο είναι είναι οι πύραυλοι  «Ισκαντέρ» , και οι οποίοι επηρεάζουν τις ενέργειες του ΝΑΤΟ στην ολόκληρη την περιοχή.
 
Σημειώνεται ότι και στην Κριμαία έχουν μεταφερθεί Iscander για την προστασία της Χερσονήσου και υπάρχουν αναφορές ότι έχουν μεταφερεθεί εκεί και οι πυρηνικές τους κεφαλές πλέον των συμβατικών. Στο "στόχαστρο" βρίσκονται χώρες στην "πρώτη γραμμή" του ΝΑΤΟ "πρόθυμες" και "καλοπροαίρετες" ως προς τις ΗΠΑ, όπως η Ρουμανία.
 
 
 
 
 defencenet.gr