2.4.15

Νέες διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών - Σαμαράς: «H χώρα βρίσκεται υπό κατάληψη»


Συνεχίζονται και σήμερα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι καταλήψεις από αντιεξουσιαστές. Συγκέντρωση στον χώρο μπροστά στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν το πρωί, συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων απεργών πείνας, αναρτώντας πανό με το μήνυμα συμπαράστασης «Νίκη στους απεργούς πείνας - κρατούμενους αγωνιστές». Επίσης, ένταση επικρατεί το τελευταίο ημίωρο έξω από την ΑΣΟΕΕ, στην οδό Πατησίων. Νεαροί έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων, στη συμβολή με την οδό Δεριγνύ, χωρίς άλλη εξέλιξη. Δεν υπήρξε αστυνομική επέμβαση, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο σημείο σε επιφυλακή.


Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στην Πάτρα. Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 12.00 σήμερα, περίπου 30 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου απέκλεισαν την είσοδο του διοικητικού Εφετείου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει πανό και φωνάζουν συνθήματα υπέρ των κρατουμένων απεργών πείνας, ενώ μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς.
Από την πλευρά της, η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις τους.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα θέματα της ασφάλειας εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για «χώρα που βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη». Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η δημόσια ασφάλεια απειλείται καθημερινά» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει χάσει τον έλεγχο στα πανεπιστήμια από τον «πολύ διάλογο με τους κουκουλοφόρους» ότι ανέχεται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα ενώ, όπως επισήμανε δεν μπορεί να προστατέψει τη χώρα από τα κύματα λαθρομεταναστών που πολλαπλασιάζονται.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τη Βουλή, επισημαίνοντας πως «δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν η εισβολή αναρχικών στη Βουλή είναι «πρόκληση για τη Δημοκρατία» ή «ειρηνική διαμαρτυρία». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη σημερινή διαδήλωση στον χώρο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. «Τώρα βεβηλώνεται και ο χώρος στον 'Αγνωστο Στρατιώτη! Αν είναι δυνατόν! Τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες τους, επανέφεραν την ανασφάλεια, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στον απλό πολίτη» τόνισε ο κ. Σαμαράς. 
express.gr