18.4.15

ΗΠΑ: Έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στο Φρέσνο

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο εταιρείας φυσικού αερίου στο Φρέσνο, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, όταν συνεργείο κατασκευαστικής εταιρείας έσπασε κατά λάθος τμήμα του αγωγού. Με την έκρηξη ο αγωγός τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 εργατών, ο ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τον αγωγό διαμέτρου 30 εκατοστών, που ανήκει στην εταιρεία Pacific Gas & Electric Corp, τρύπησε ένας εκσκαφέας κοντά στον αυτοκινητόδρομο 99, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να υψωθούν φλόγες που τραυμάτισαν μέλη του συνεργείου καθώς και μέλη ενός συνεργείου αποτελούμενου από φυλακισμένους στην περιοχή, διευκρίνισε ο Πίτερ Μαρτίνες, ο εκπρόσωπος της ΠΥ.
Λόγω του ατυχήματος και της φωτιάς που επακολούθησε, της οποίας οι φλόγες ήταν τεράστιες, οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο καθώς και μια παρακείμενη σιδηροδρομική γραμμή, ώστε να επιθεωρηθεί μια γέφυρα από όπου περνούν οι σιδηροτροχιές, πάνω από ένα ποταμό στην περιοχή.
Ένας εργαζόμενος διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου εισήχθη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ 13 ως 14 άνθρωποι ακόμη, ορισμένοι από αυτούς κρατούμενοι, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για εξετάσεις και νοσηλεία. Δεν είναι γνωστό ακόμη πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί τους, ανέφερε ο Μαρτίνες.
Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα της χρειαστούν τέσσερις ώρες για να διακόψει πλήρως τη ροή του αερίου από τη στιγμή του δυστυχήματος, σημείωσε ότι ερευνά το ατύχημα.
 defencenet.gr