14.4.15

Η Ντόρα ενοχλεί (διαχρονικά) τα άκρα…


Η μάχη για την Ελλάδα μετά την κρίση, θα εστιάσει εκ των πραγμάτων και στη δυνατότητα της πολιτικής να αντιμετωπίσει με πειστικό και αποτελεσματικό τρόπο, τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν.
Σε εποχές κρίσεων σαν και εκείνη που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα άλλωστε, οι συνθήκες που διαμορφώνονται, στη σκιά της απόγνωσης και της απελπισίας, προσφέρουν στα άκρα πρόσφορο έδαφος για να “φουσκώσουν”.

Όσο για το πολιτικό δυναμικό του τόπου, οι… προσδοκίες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αν σκεφτεί κανείς ότι από τις βουλευτικές εκλογές του 2004 μέχρι και σήμερα, κάθε Βουλή που εκλέγεται στις κάλπες είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Με το επίπεδο να χαμηλώνει, τις άμυνες να χαλαρώνουν, και το πολιτικό σύστημα κάθε άλλο παρά να είναι σε θέση να εμπνεύσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται εμπιστοσύνη. Πόσο μάλλον, να εμπνεύσει ελπίδα και προσδοκία.
Απέναντι στα άκρα βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Ορισμένοι μάλιστα διαχρονικά, όπως συμβαίνει με τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο την εποχή που η Νέα Δημοκρατία υπό τον Κώστα Καραμαναλή κατάφερε να κυριαρχήσει πολιτικά στη χώρα για περίπου μια δεκαετία, χάρη στη στρατηγική του μεσαίου χώρου και την προσέγγιση του κοινωνικού κέντρου, βρέθηκε διαχρονικά απέναντι στα άκρα.
Απέναντι… και στα δυο άκρα, τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Ο “Περίανδρος” της Χρυσής Αυγής, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο… κυνηγητό που είχε η εθνικιστική οργάνωση την εποχή που η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν Δήμαρχος Αθηναίων. Δηλαδή, της πόλης στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, όχι ως αφηρημένη έννοια αλλά ως πραγματική πολιτική.
Ενώ εσχάτως, ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης… στόλισε μέσω γνωστού site που φιλοξενεί απόψεις αντιεξουσιαστών τη Ντόρα Μπακογιάννη, για τη σταθερή πολεμική της κατά της τρομοκρατίας.
Η διαρκής… ενόχληση που αισθάνονται τα άκρα για τη Ντόρα Μπακογιάννη, δείχνει τον δρόμο για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει σήμερα το πολιτικό σύστημα, για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις ακραίες νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Ώστε να οικοδομηθεί ένα μονοπάτι αβλαβούς εξόδου της ελληνικής κοινωνίας από την κρίση. Χωρίς την… ανορθογραφία της ρητορικής και της συμπεριφοράς των άκρων.