15.4.15

Γιούνκερ: Η υπομονή μου με την Αθήνα εξαντλείται


Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 


Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της Επιτροπής ο Γιούνκερ φέρεται να είπε πως «η υπομονή μου με την Αθήνα εξαντλείται» και ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις, είπε ο αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο Γιούνκερ επέμεινε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο σχέδιο για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το Grexit είναι θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ», υπογράμμισε. Παρόμοια δήλωση με τον Λουξεμβούργιο πολιτικό φέρεται να έκανε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» διαμηνύουν πάντως κυβερνητικοί κύκλοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Λετονία έχει ήδη ξεκινήσει. 

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ. Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη» σημειώνει το Μαξίμου.


skai.gr