16.4.15

Διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν διέκοψε τη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας.
Η συζήτηση για το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Όταν Πρόεδρος εισήλθε στην αίθουσα της ολομέλειας, καταμέτρησε 57 βουλευτές, αριθμός που συνιστούσε έλλειψη απαρτίας με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για δέκα λεπτά.

Το προεδρείο δεν μπορεί να αναμένει για να υπάρξει απαρτία, άρα θα πρέπει τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών ομάδων να καλούν τους βουλευτές να είναι συνεπείς στην ώρα προσέλευσης, συμβούλεψε η κυρία Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την επανάληψη των εργασιών.
Αξιοσημείωτος όμως είναι και ο τρόπος που ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να σχολιάσει την καθυστέρηση της συζήτησης: απαγγέλοντας ένα ποίημα του Γιώργου Δροσίνη προς την κ. Κωνσταντοπούλου.
«Σε καρτερούσα και είπα νάτη, μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι, ίδιες και οι τρεις σαν αδερφές».
ethnos