14.4.15

Κικίλιας: Ο Πανούσης οφείλει να παραιτηθεί

Για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ευθύνη προσωποποιείται».

«Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή ευθύνη. Η ευθύνη προσωποποιείται. Η Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Πανούσης ο καθηγητής, βγαίνει στα δημόσια φόρα, καταγγέλλοντας τον κ. Πανούση τον υπουργό. Τον οποίο ο κ. Βούτσης, δεν αφήνει να κάνει τη δουλειά του», σχολίασε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Να μιλάνε μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Είναι μόνο το ΕΚΠΑ πού είναι 16η ημέρα σε κατάληψη; Είναι αυτή εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έχει αρχίσει η Τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ είναι ένα μπάχαλο. Η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Ο κ. υπουργός, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν, στον κ. Βούτση και στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Πανούσης πρέπει να παραιτηθεί, αλλιώς έχει ο ίδιος την ευθύνη. Ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι είναι νόμιμο, λειτουργικό ή λογικό, να μιλάνε με τους μπαχαλάκιδες πριν φέρουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο με φωτογραφικές διατάξεις, απελευθερώνει συγκεκριμένο τρομοκράτη, καταργεί τις φυλακές Γ’ τύπου. Να μας εξηγήσει. Το υπουργέιο νομοθετεί ή οι κουκουλοφόροι;».
Και συνέχισε, αναφέροντας:
«Υπάρχουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους συγκεκριμένους. Δεν θα ήθελα να μιλήσω με συγκεκριμένα ονόματα. Μιλάμε για το 4% το οποίο είχαν και υπερασπίζουν ως συνιστώσα. Έγινε το καταφανέστατο, να εισάγεται νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση, βιαστών, ποινικών και τρομοκρατών, ενώ πρώτα έχουν μιλήσει δημοσίως με τους κουκουλοφόρους και μετά το φέρνουν προκειμένου να γίνει διαβούλευση με τους φορείς. Ανήκουστο. Αυτά είναι τα δύο βασικά μέρη που δείχνουν, το μπάχαλο. Το ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου μας είπε ότι τους μετανάστες θα τους πάρει σπίτι της, άνοιξε μαζί με τον κ. Πανούση τα σύνορα και τελικά το λουζόμαστε με πλημμύρα παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, να πω κι εγώ στον κ. Καμίνη να βάλει ομπρέλες. Αν λιάζονται στην Αθήνα οι μετανάστες να πω στον δήμαρχο να βάλει ομπρέλες», πρόσθεσε.
«Έχει προαναγγείλει ο ίδιος τι πρέπει να κάνει ο κ. Πανούσης. Πιστεύω ότι πάει προς παραίτηση. Θεωρώ ότι όταν ένας άνθρωπος έχει την πολιτική ευθύνη ενός υπουργείου και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τώρα 2,5 μήνες και επανηλειμμένως τον ''αδειάζει'' η κυβέρνηση, οφείλει να παραιτηθεί ή αλλιώς, να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».
tilegrafima.