23.4.15

Μεγάλη ρωσική αεροναυτική άσκηση στη Μ.Θάλασσα - Απάντηση στις νατοϊκές προκλήσεις κοντά στις ακτές της Κριμαίας

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Μεγάλη αεροναυτική άσκηση πραγματοποιεί η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία ως απάντηση στις προκλητικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στην ρωσική επικράτεια.
 
Το σενάριο περιλαμβάνει απόβαση σε περιοχή (Οδησσός) όπου έχουν αναπτυχθεί εχθρικές δυνάμεις (ΝΑΤΟ-Κίεβο) προς άμεση καταστροφή τους, και εικονικές προσβολές ναυτικής δύναμης σαν αυτής των έξι νατοϊκών πλοίων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ασκήσεις στην περιοχή.
 
Η Μαύρη Θάλασσα θα πάρει κυριολεκτικά φωτιά με την συμμετοχή δεκάδων ρωσικών πολεμικών πλοίων , βομβαρδιστικών αεροσκαφών  τύπου  Sukhoi Su-24 και εκατοντάδων  πεζοναυτών , διενεργώντας  αποβατικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με εμφανή αντικειμενικό σκοπό την Οδησσό σε περίπτωση που ο Π.Ποροσένκο επιχειρήσει να εντάξει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, ή προσπαθήσει κάποια εισβολή αυτοκτονίας στην Κριμαία. 
 
 
Η άσκηση θα έχει ως αντικειμενικό σκοπό τηνκαταστροφή της μεγάλης νατοϊκής  ναυτικής δύναμης  στην οποία συμπεριλαμβάνονται η τουρκική φρεγάτα TCG Turgutreis (F241) και το αμερικανικό  αντιτορπιλικό  USS Vicksburg (CG69), που πραγματοποιεί πλεύσεις εδώ και μέρες στην Μ.Θάλασσα
 
Περίπου δέκα ρωσικά πολεμικά πλοία της  Στόλου  της Μαύρης θάλασσας και βομβαρδιστικά αεροσκάφη ( που έχουν την δυνατότητα να ,μπλοκάρουν τα ηλεκτρονικά της νατοϊκής  αρμάδας) ξεκίνησαν ασκήσεις , δήλωσε ο ασκών καθήκοντα προϊσταμένου του τμήματος υποστήριξης πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Πλωτάρχης  Νικολάι Βασκρισένι.
 
To NATO διαθέτει ήδη  μεγάλη ναυτική δύναμη εντός της Μαύρης Θάλασσας προς διεξαγωγή κοινής άσκησης που έχει ως στόχο τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία. Η ρωσική αεροπορική βάση Novofedorovka έχει τεθεί ήδη σε επιφυλακή.
 
Πρόσφατα η ρωσική Αεροπορία είχε προχωρήσει σε εικονικές προσβολές της τουρκικής φρεγάτας TCG Turgutreis (F241) και του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Vicksburg (CG69), Μαύρη Θάλασσα.
 
«Ως μέρος της άσκησης  μονάδα αμφίβιων  πλοίων με προεξάρχοντα   τα μεγάλα αποβατικά πλοία  «Αζόφ» και   « Τσάρος  Kunikov» , υλοποιεί μαζικές αποβάσεις. Το σενάριο προβλέπει αντιαντάρτικες επιχειρήσεις και απόβαση κατά των εχθρικών δυνάμεων», καταλήγει η ανακοίνωση με σαφή προορισμό απόβασης την Οδησσό, αφού απο εκεί θα ξεκινούσαν την οποιαδήποτε επίθεση στην Κριμαία εχθρικές δυτικές δυνάμεις.
 
Κατά την  διάρκεια της απόβασης θα εκτελεστούν μαζικά  πυρά κατά εναέριων και επίγειων  στόχων ,καθώς θα πραγματοποιηθεί και εκτόξευση πυραύλων στην ακτή»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του  στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Εμπλέκεται επίσης μοίρα βομβαρδιστικών αεροσκαφών  Sukhoi Su-24 της ναυτικής αεροπορίας.
 
Είναι μια άσκηση « απάντηση» στην παρουσία των νατοϊκών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, και υλοποίηση ισοδύναμων τετελεσμένων σε περίπτωση που κάποιοι στο ΝΑΤΟ αποτρελαθούν και θεωρήσουν ότι η αμερικανική ένοπλη ισχύς θα μπορεί να συγκριθεί με την ρωσική τόσο κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Aκολουθεί βίντεο απο παλαιότερη άσκηση στην περιοχή του ρωσικού Ναυτικού.
 
 
 defencenet.gr