14.4.15

Ανοίγουν τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόϊ - Ποιο είναι το σχέδιο


Τα ανάκτορα του Τατόϊου που ήταν για μεγάλο διάστημα η κύρια κατοικία της βασιλικής οικογένειας, “ανασταίνονται”. Και μάλιστα από την κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία δεν φαίνεται να φοβάται την “ανοίξει” προς τον κόσμο όλες τις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας μας. Ακόμη κι αυτές που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν καταδικάσει με την ψήφο τους.



Η ιδέα ξεκίνησε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο οποίος θέλει να αναβιώσουν όλες οι εγκαταστάσεις που είχαν σχέση με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που υπήρχε στα ανάκτορα Τατοϊου την εποχή που αυτά λειτουργούσαν. Το παλιό και το νέο βουστάσιο,το ιπποστάσιο,το χοιροστάσιο,το οινοποιείο,το εμφιαλωτήριο,το βουτυροκομείο,το γαλακτοκομείο,το ελαιοτριβείο. Και φυσικά να “αναστηθούν” παραγωγικά όλες οι εκτάσεις του Τατόϊου.

Ο Π.Σγουρίδης έχει πάει ήδη στο Τατόϊ για να έχει προσωπική άποψη και κατέληξε ότι όλα όσα έχει στο μυαλό του μπορούν να υλοποιηθούν. Το θέμα όμως προχώρησε και παραπέρα μετά συζήτηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. Ο κ.Ξυδάκης έδειξε ιδιαίτερα θετικός στο να ανοίξουν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τατοϊου. Να γίνουν κάτι σαν μουσείο το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες.

Το όλο σχέδιο μπορεί να προχωρήσει με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.