4.4.15

Νίκος Νικολόπουλος επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής: Να κληθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος αρνείται να δώσει στοιχεία



Να παρουσιαστεί ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Την σύγκλιση σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον ζήτημα της παράνομης και σκανδαλώδους δανειοδότησης των συστημικών ΜΜΕ, ζητά με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί συνέχεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που άσκησε ο κ. Νικολόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη δανειοδότηση με 36.000.000 Ευρώ της θυγατρικής εταιρείας της «Καθημερινής», με την επωνυμία «Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.», συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, η οποία ελέγχει και τον Τηλεοπτικό Σταθμό Σκάι.
Ο κ. Νικολόπουλος θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την πρόσκληση και παρουσία προς ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, με την θεσμική ιδιότητά του ως ανώτατου διοικητικού οργάνου του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, το οποίο είναι υποχρεωμένο για τον έλεγχο και την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Στην επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος, παραθέτει εκτενή στοιχεία, «που αφορούν την παράνομη χρηματοδότηση και αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων συγκεκριμένων υπερχρεωμένων ΜΜΕ, σε βαθμό μάλιστα που να παραβιάζονται ευθέως θεμελιώδης συνταγματικές επιταγές και να νοθεύεται και να στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός των υπολοίπων ΜΜΕ, και ως εκ τούτου να παραβιάζεται το κατοχυρωμένο δικαίωμα του Ελληνικού λαού για πρόσβαση στην αντικειμενική ενημέρωση, η οποία πλήττεται και υπονομεύεται, αφού έτσι μπορεί να καθοδηγείται και να επηρεάζεται υπέρ των πολιτικών και επιχειρηματικών ιδιωτικών συμφερόντων, των μετόχων και των διοικήσεων των συγκεκριμένων συστημικών ΜΜΕ».