4.4.15

Αναδιοργανώνεται η Χρυσή Αυγή


Αναδιοργανώνεται η Χρυσή Αυγή

Οι δικαστικές και οι πολιτικές εξελίξεις υποχρεώνουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση της Χρυσής Αυγής, επιδιώκοντας να ανακτήσει κεντρικό ρόλο στον χώρο της Αντιπολίτευσης.

Όπως φάνηκε και από την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, τη διεξαγωγή της οποίας προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν σκοπεύει, τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση, να βάλει στο στόχαστρό του την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως, επιδιώκει να επικεντρωθεί στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να επιφέρει ρήγμα στα δεξιά της Συγγρού.
Και την ίδια στιγμή, να εισπράξει από το “κίνημα των απογοητευμένων” από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την πάγια αντίληψη της ψήφου διαμαρτυρίας, η οποία περισσότερο εύκολα στρέφεται στα άκρα, παρά στα λεγόμενα “συστημικά” κόμματα εξουσίας.
Και η ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων άλλωστε, δείχνει ότι το μούδιασμα το οποίο έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων, με τη μέχρι σήμερα παρουσία του στη διακυβέρνηση του τόπου, θα έχει ως φυσική συνέχεια την απογοήτευση.
Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής λοιπόν, θέλει να… πιάσει στασίδι, για να καρπωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της απογοήτευσης από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Πηγή: Εφημερίδα Παρασκήνιο/http://ysterografa.gr/