10.4.15

Γ.Σακελλαρίδης: "Ο Σαμαράς μας ζητάει να υπογράψουμε μείωση συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ;"

Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ, του ορίου των μοναδικών απολύσεων, μείωση συντάξεων κτλ. δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντώντας στην έκκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση «να κλείσει τώρα η συμφωνία».

Απαντώντας, δε, στην κατηγορία του κ. Σαμαρά ότι «η αγορά δεν αντέχει άλλο» ο κ. Σακελλαρίδης στη δήλωσή του αναφέρει: «Μαρτύριο ασφυξίας περνάει η αγορά εδώ και χρόνια. Ο κ. Σαμαράς το συνειδητοποίησε, τώρα, που νομοθετήθηκε η πιο σημαντική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των τελευταίων ετών, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει όσο κυβερνούσε».
«Τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί. Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου; Γιατί μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση» κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
defencenet.gr