2.4.15

Ποιοι βοήθησαν τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο - Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. -Σχόλιο συνεργάτου μας .

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 


Πολλά ερωτήματα προκαλεί η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο με σημαντικότερο ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που τη βοήθησαν να σπάσει το λουκέτο της πόρτας και να διαφύγει από ένα φρουρούμενο νοσοκομείο.
Στο δωμάτιό της υπήρχαν συνεχώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι ή τουλάχιστον αυτό προβλεπόταν. Ήταν στη θέση τους, δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα; Τί ακριβώς συνέβη;
Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, μίλησε ξεκάθαρα για βοήθεια προς τη Βίκυ Σταμάτη για να καταφέρει να αποδράσει. Ποιος μπορεί να τη βοήθησε; Αν όντως διακριβωθεί πως δεν βρίσκεται ακόμη εντός του χώρου του νοσοκομείου, γιατί ακόμη δεν έχει ελεγχθεί ο χώρος, τότε σαφώς πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και «επαγγελματική» επιχείρηση.
Επιχείρηση που συνδέεται με τη αίτηση αποφυλάκισής της. Από τη στιγμή που απορρίφθηκε και πάλι τέθηκε σε εφαρμογή. Ποιος τη συντόνισε και ποιος την υλοποίησε; Αυτό είναι ένα θέμα προς διερεύνηση από τις αστυνομικές αρχές. 
Θυμίζουμε πάντως πως ο σύζυγός της και έγκλειστος στις φυλακές, Άκης Τσοχατζόπουλος, είχε αναφερθεί στη δικογραφία για το κύκλωμα των «μπράβων» ότι «συνεργάστηκε» με τους Βλαστό και Σκαφτούρο για να εκβιαστεί ο Γιάννης Σμπώκος. Μπορεί να έχει σχέση αυτό με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη; Σίγουρα θα εξεταστεί.  
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας σε ραδιόφωνο επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά ότι δηλαδή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε όχι από την πόρτα του δωματίου της αλλά από την μπαλκονόπορτα, η οποία είχε λουκέτο. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβίαζοντας μάλλον το λουκέτο».
Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη προσδιορίζεται μεταξύ 1:30 και 5:00 τα ξημερώματα και έγινε γνωστή περίπου στις 6 το πρωί. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως άφησε και ένα σημείωμα στο δωμάτιο της. 
Τη φύλαξή της είχανν αναλάβει σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού. Δύο σε τρεις βάρδιες, βρίσκονταν καθημερινά έξω από το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη. Ένα δωμάτιο στο ισόγειο του νοσοκομείου, του οποίου τα κλειδιά είχαν οι φρουροί και το οποίο είχε μπαλκονόπορτα που ήταν κλεισμένη με λουκέτο.
Μόνο που το λουκέτο ήταν από μέσα και άγνωστο ακόμη πως, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε να το σπάσει, να ανοίξει τη μπαλκονόπορτα που «βλέπει» στην πίσω πλευρά του Δρομοκαΐτειου, προς την Αγία Βαρβάρα και να εξαφανιστεί. 
Η δε μάντρα που περιβάλλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά μόνη της. Θεωρείται δε σίγουρο πως δεν πέρασε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, η οποία φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, οι έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τη βοήθεια και της αστυνομίας, επικεντρώθηκαν στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, δήλωσε πως «η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στο ισόγειο. Το κτήριο έχει φύλακες. Δεν ξέρω πώς κατάφερε να αποδράσει. Δεν ξέρω ούτε ποιος ευθύνεται. Το κτήριό μας φυλάσσεται, έχουμε μια είσοδο που μπορεί να μπει και να βγει κάποιος υπό κανονικές συνθήκες. Τα κλειδιά ήταν στα χέρια των σωφρονιστικών και το δωμάτιό της ήταν στο ισόγειο».
Ο τελευταίος έλεγχος στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη, ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού, έγινε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη 01:30. Εκείνη ήταν ξαπλωμένη, ο φρουρός βγήκε και κλείδωσε την πόρτα.
Όταν όμως περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα έγινε ο πρώτος έλεγχος, η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η κρατούμενη άφαντη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο πρώτος χώρος όπου έγινε έρευνα ήταν το σπίτι της μητέρας της. Η μοναδική επιθυμία της Βίκυς Σταμάτη ήταν να γυρίσει στο γιο της και η πρώτη σκέψη ήταν πως αφού απέδρασε, σε εκείνον θα ήθελε να πάει.
Λίγες ώρες πριν την απόδραση είχε απορριφθεί το νέο αίτημά της για αποφυλάκιση. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 10:00-10:30 το βράδυ της Τετάρτης μίλησε με τη μητέρα της και το παιδί της. Η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, δεν έκρυψε τους φόβους της μήπως η κόρη της κάνει κακό στον εαυτό της. 
Μια ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει με το δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση. «Εγώ δε θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε», είπε στον κ. Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.
Τόσο η μητέρα της όσο και ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της στις αιτήσεις αποφυλάκισης, έκαναν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο και να μην βλάψει τον εαυτό της. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε λόγο για ευθύνες, επισημαίνοντας πως «κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν αν πάθει κάτι».
 defencenet.gr

ΣΙΓΑ ΤΑ...ΑΥΓΑ!
Σε μείζον θέμα εξελίσσεται  η απόδραση της Σταμάτη! 
Για τις αποδράσεις των τρομοκρατών, ληστών κ.λ.π. λιγότερος θόρυβος έγινε!
Τώρα απέδρασε η Σταμάτη, τη στιγμή που οι κύριοι  καταστροφείς της Ελλάδος κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα βγάζουν και λόγους!
Πάντως είναι εντυπωσιακή η απαίτηση μία σύζυγος και μία κόρη να είναι υποχρεωμένες να "καρφώσουν" την όποια εγκληματική δράση του συζύγου και πατρός! Και μόνο η  συζυγική και πατρική σχέση με τον δράστη ( ο οποίος ίσως θα έπρεπε να υποστεί την ανωτάτη των ποινών) είναι αρκετός λόγος απαλλαγής πάσης κατηγορίας, εκτός βέβαια εάν προκύπτει ανεξάρτητη δραστηριότητα των προσώπων αυτών ή συνέργεια.
Τώρα βέβαια δεν προέκυψε από όλη τη διαδικασία ανθρωπιά για το παιδί της που έμεινε "ορφανό". Κάθε άλλο....
ΑΛΕΞ