7.4.15

«Πόλεμος» αντιεξουσιαστών - ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο


Προφανώς, με εντολές από το εξωτερικό κινητοποιούνται τα ...ψυχανώμαλα!
JUAN
_______________________________
«Βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ Ξέφραγο αμπέλι το κέντρο της Αθήνας:  Έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και έβαλαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα
- Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ - Συνθήματα στους τοίχους της Βουλής και του Άγνωστου Στρατιώτη
Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.



Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια. 



Ομάδα περίπου 30 ατόμων, ωστόσο, διασπάστηκε και έστησε οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα. 



Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.



Οι αστυνομικοί δεν ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, επιχείρησαν ωστόσο να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ δέχονταν «βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν νωρίτερα την πορεία έγραψαν και συνθήματα κατά της Βουλής και της Δημοκρατίας στο Μνημέιο του Άγνωστου Στρατιώτη.







Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρήθηκαν για τις φυλακές τύπου Γ', ζητώντας την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων σε αυτούς που συνελήφθησαν  έξω από την πρυτανεία, την κατάργηση του τρομονόμου, καθώς εκφράζουν και τη συμπαράστασή τους στου πολιτικούς κρατούμενους  των φυλακών 


Τους αντιεξουσιαστές παρακολουθούσε διακριτικά και από απόσταση δύναμη της Αστυνομίας.

Οι δρόμοι στο κέντρο έκλεισαν διαδοχικά από τα σημεία που περνούσαν οιαντιεξουσιαστές


















protothema