17.4.15

«Φρένο» Λοβέρδου στις ορέξεις Παπανδρέου


Σαν εφιάλτης εμφανίζεται κάθε τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου. Σαν τοξικό πολιτικό προϊόν, έρχεται να μολύνει κάθε τόσο τη ζωή του τόπου, θυμίζοντας πως είναι η επιτομή της μονομερούς ενέργειας που κατέληξε να γίνει και επιτομή της διάλυσης.

Είναι ο ορισμός της «μονομερούς ενέργειας», ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, φορτώνοντας σε μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη τα λάθη δεκαετιών, χωρίς να λάβει έγκριση από το ίδιο του το κόμμα και χωρίς φυσικά να θέσει προ των ευθυνών το σύνολο της Βουλής. Το ίδιο έπραξε και όταν έθεσε το θέμα του δημοψηφίσματος. 


Είναι ο ορισμός της διάλυσης, όταν στις ευρωεκλογές του 2014 στήριξε «υπογείως» το κόμμα του Κουβέλη ή και τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ-Ελιά αλλά και τον «τραυματισμό» του Βενιζέλου. Και όταν δεν το κατάφερε προχώρησε στη δημιουργία του δικού του μορφώματος ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, φέροντας πλήγμα σε ένα πολιτικό φορέα που έπρεπε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα να είναι δυνατός και ενωμένος μέσα και έξω από τη Βουλή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός εγωιστή που στηριζόμενος στο επίθετό του και μόνο, άγεται και φέρεται με μόνο γνώμονα τις προσωπικές φιλοδοξίες και εμπάθειες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε πάλι χτες και με δηλώσεις του ήρθε να θυμίσει πως ο λόγος που έκανε ότι έκανε, ήταν ο Βενιζέλος. Δηλαδή, έβαλε το προσωπικό, πάνω από το πατριωτικό. Έδωσε το πάτημα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι να λεηλατούν τον κεντρώο χώρο και να ελπίζουν πως θα «εξαφανίσουν» την ιδεολογική βάση της δημοκρατικής παράταξης. Έδωσε πολιτικό χώρο στη Χρυσή Αυγή!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, άφησε ακόμη υπονοούμενα πως το ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις πέριξ αυτού που είναι πολλές και διάσπαρτες, είναι τσιφλίκι του... και πως είναι στη δική του «διάθεση» αν θα τις ενώσει ή αν θα τις αφήσει ... σκορποχώρι.

Την απάντηση σε όλες του τις πεποιθήσεις ή και ορέξεις για επιστροφή δια πλαγίων οδών ...του την έδωσε το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος που του απηύθυνε προσωπικά το ρητορικό ερώτημα, «αν χάθηκε η τρίτη θέση στη Βουλή, λόγω της εμπάθειάς του με τον Βενιζέλο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχε δηλώσει τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά, πως το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον καθαρό!!, από βαρίδια και τοξικότητες. Από εκείνους που πλήγωσαν και συρρίκνωσαν πολιτικά και κοινωνικά τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Κέντρου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμά πως από εδώ και εμπρός το νέο ΠΑΣΟΚ μόνο ανοδική πορεία μπορεί να έχει και οφείλει να είναι δυνατό και ενωμένο για να υπερασπιστεί τα μεσαία και ασθενή κοινωνικά στρώματα που λόγω της συνεχούς οικονομικής διολίσθησης από την εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να στηριχτούν.
Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr