15.4.15

Λαπαβίτσας: Ή θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές, ή πάμε για ρήξη

«Αν συνεχίσουμε στο πρόγραμμα των δανειστών θα έχουμε τελειώσει. Να με πείσει κάποιος ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα»

Στο ερώτημα πότε θα γίνει η ρήξη ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι πιστεύει ότι γι' αυτό το μήνα θα ανταπεξέλθει στις πληρωμές η κυβέρνηση. «Όχι όμως και τον Μάιο. Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει», τόνισε.


«Οι δανειστές μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, η χώρα αντιμετωπίζει μια εξαιρετική πίεση και η κυβέρνηση δεν πρέπει να λυγίσει» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να κάνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα ήταν η υποχώρηση.

Ή υποχώρηση ή αλλιώς ρήξη... Κατηγορηματικός στη θέση ότι έφτασε η ώρα της απόφασης για τη χώρα εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, εξηγώντας πως «δεν υπάρχουν 1.000 τρόποι για να γίνουν τα πράγματα». 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «ή θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές- γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί κάτι μαγικό, δεν γίνεται».
«Να με πείσει κάποιος ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα», σημείωσε ακόμη.

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «το θέμα της ρήξης το έχουν θέσει και υπουργοί της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα έχει να κάνει με τον τρόπο παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Θα πρέπει να δημιουργήσεις νέες πηγές ρευστότητας».

Πρότεινε τέλος εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και είπε πως μία από αυτές θα μπορούσε να είναι η Ρωσία.

protothema