4.4.15

Όλη η εισήγηση που θα γίνει στο ΣτΕ για την προσφυγή των στρατιωτικών για τους μισθούς

Άλλη μια μάχη καθόλου εύκολη δινουν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Χθες έγινε η εκδίκαση από το ΣτΕ της προσφυγής τους κατά των ρυθμίσεων Σταϊκουρα με βάση τις οποίες επεστράφησαν στους στρατιωτικούς τα μισά απ΄ όσα προέβλεπε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.



Και σύμφωνα με την οποία έπρεπε οι μισθοί τους να επιστρέψουν στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012.

Η μάχη δεν θα  είναι καθόλου εύκολη . Κι αυτό φάνηκε και από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο δημοσίευσε  το Onalert.gr. Το “πνεύμα” της γραμμής του κειμένου που έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι δεν μπορεί να δώσει ούτε ευρώ παραπάνω,γιατί θα “εκτροχιαστεί η δημοσιονομική πολιτική”. Μόνο που και τα δύο κόμματα που κυβερνούν έχουν δεσμευτεί προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ότι θα κάνουν τα πάντα για να υλοποιήσουν την απόφαση του ΣτΕ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν δώσει υποσχέσεις.

Ποια είναι τα προγνωστικά; Αν δεν αναβληθεί η συζήτηση και με τα σημερινά δεδομένα οι προβλέψεις λένε ότι θα υπάρξει απόφαση υπέρ των στρατιωτικών σε ποσοστό 60-40%. Υπάρχουν και πιο απαισιόδοξοι που κάνουν λόγο για 50-50 μετά από την δημοσιοποίηση του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

Το Onalert.gr αποκαλύπτει την εισήγηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΣτΕ από την αρμόδια εισηγήτρια. Όπως θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση είναι ένα κείμενο που αφήνει τα πάντα ανοιχτά.


Διαβάστε όλη την εισήγηση:














onalert