3.4.15

Σταθάκης: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση, δε θα μείνουμε από ρευστό»


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ 

Η πορεία της διαπραγμάτευσης και της παροχής στοιχείων προς τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αλλά και τα προβλήματα ρευστότητας της οικονομίας ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μαξίμου.

Από τη σύσκεψη αποχώρησαν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Μάρδας και Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.
Στο μέγαρο Μαξίμου παρέμεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ πριν από λίγο μπήκε και ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος ΠΙτσιόρλας.
Με τα ταμειακά αποθέματα να στερεύουν και τον χρόνο να πιέζει, η Αθήνα περιμένει εναγωνίως αποδέσμευση χρημάτων ή και χρηματοδοτικών εργαλείων από την ΕΚΤ προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.
Μάλιστα κυβερνητικές πήγες εκτιμούν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα μπορούσε να συνεδριάσει το Eurogroup ώστε να δώσει μια τέτοια «κατεύθυνση» και να πάμε σε σταδιακή απεμπλοκή, με δεδομένο ότι και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει τη βούλησή τους για αμοιβαία επωφελή λύση.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αμέσως μετά τη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αν θα μείνουμε από λεφτά τον Απρίλιο απάντησε:
«Δεν νομίζω είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».
iefimerida