3.4.15

Ηρθε η σειρά των διοδίων του αίσχους!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ



Αρ. πρ. 1435/1-4-2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: “Ανοίγουν τα διόδια από πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας πολιτών”
Σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της ψώρας, την Κυριακή των Βαΐων και την Κυριακή 19 Απριλίου, εναλλακτικά, φαίνεται, ότι θα προχωρήσουν Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων σε όλη τη χώρα. Η  απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, με συμμετέχοντες πολίτες προερχόμενους από όλη τη χώρα, που έγινε το περασμένο Σάββατο, στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

«Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό - Δρόμοι ελεύθεροι για όλους χωρίς διόδια», είναι το μήνυμα των μελών της Επιτροπής, η οποία τονίζει, ότι «...παλεύουμε για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης, έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητόδρομων από δημόσιο φορέα»,  όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνάντησης-ημερίδας για το θέμα των διοδίων, οι Επιτροπές Αγώνα «παλεύουν για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης  με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης, έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητόδρομων από Δημόσιο Φορέα».

Επειδή η Κυβέρνηση πολλές φορές, και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για όσα συμβαίνουν με τις συμβάσεις παραχώρησης και τα διόδια των εθνικών αξόνων, ενώ έχει δηλώσει κατανόηση στις διαμαρτυρίες των πολιτών.
Ερωτάσθε:
  1. Προτίθεσθε να εξετάσετε την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα- Βορίδη;
  2. Προτίθεσθε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αμνήστευσης των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων, όπου αφορά σε ποινές & πρόστιμα, ένεκα αγώνων των πολιτών ενάντια στα διόδια;
  3. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην άμεση διακοπή εργασιών των υπό κατασκευή σταθμών διοδίων και να ακυρώσετε την λειτουργία τους;
  4. Προτίθεσθε να εξετάσετε το ενδεχόμενο του ελέγχου και της διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων από δημόσιο φορέα;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος