15.4.15

Σε αστυνομικό κλοιό το κτίριο της Πρυτανείας - προσπάθεια εισβολής


Σε αποκλεισμό του κτιρίου της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών έχει προχωρήσει η Αστυνομία, κατά την 17η ημέρα κατάληψής του.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί γύρω από το κτίριο, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί να εισέλθει ή να εξέλθει από την Πρυτανεία. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο περίπου στις 21:30, ωστόσο απωθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Οι καταληψίες παραμένουν εντός του κτηρίου, έχοντας κλείσει την κεντρική πύλη.

Σημειώνεται, ότι από το πρωί σήμερα, έγιναν άλλες τρεις προσαγωγές έξω από την Πρυτανεία.
Χθες, Τρίτη του Πάσχα, συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα που εντοπίστηκαν να βγαίνουν από το κτίριο, ενώ οι 15 (μεταξύ αυτών δύο ανήλικοι) που είχαν συλληφθεί, κατά τη διάρκεια του πασχαλινού τριημέρου, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Κρατείται μόνο ο Πολωνός, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών. Μεταξύ των συλληφθέντων και δύο Αλγερινοί, που δήλωσαν ότι διαμένουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και ότι εργάζονται σε πολυεθνική εταιρεία καπνού, ενώ προσήχθησαν κατά λάθος και δύο τουρίστες!
kathimerini