16.4.15

“Ρουκέτα” Ντόρας για Συνέδριο και αλλαγή σελίδας στη ΝΔ… άμεσα


Την αναγκαιότητα να ξανασταθεί η Νέα Δημοκρατία με αυτοπεποίθηση στα πόδια της, και να αποτελέσει και πάλι αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών”, επισημαίνοντας ότι η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να κλείσει με θετικό πρόσημο τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές, επιβάλλει μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα προσέφερε στην ελληνική κοινωνία μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσδοκά μια καλύτερη πολιτική και εκλογική τύχη, εμμένοντας στη στρατηγική την οποία ακολουθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρόκειται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν την εκλογική συμπεριφορά τους και να την ψηφίσουν, ενώ πριν από μερικούς μήνες της γύρισαν την πλάτη στην κάλπη.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, την εποχή του τελευταίου μεγάλου “όχι” της Ελλάδας, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αποκάλυψε ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών που ανησυχούν για το μέλλον της, και άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θα αναληφθεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, μέσω του οποίου θα υπάρξει αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του κόμματος.
Η συλλογιστική της Ντόρας Μπακογιάννη εδράζεται στην αναγκαιότητα να ξαναγίνει άμεσα η Νέα Δημοκρατία “ελκυστικό” πολιτικό προϊόν, ώστε να έχουν οι πολίτες αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έφερε ως παράδειγμα το βαρύ κλίμα το οποίο εισέπραξαν οι “γαλάζιοι” βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειές τους, την περίοδο του Πάσχα.
Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ακόμη στον Νίκο Ευαγγελάτο και το ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών” τα εξής:
“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με το πώς θα βγάλει τον καταδικασμένο Σ. Ξηρό από τη φυλακή.
Θα υποστηρίξω μία συμφωνία με την Ευρώπη. Ολοι είμαστε στην ίδια βάρκα. Οφείλουμε να κρούσουμε το καμπαναριό του κινδύνου.
Εχουμε κάνει στάση πληρωμών στο δημόσιο, τώρα έχει περάσει η στάση πληρωμών και στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν υπάρχει διεθνής συνωμοσία για την Ελλάδα. Ως εδώ, πρέπει να έχουμε άμεσα συμφωνία αλλιώς πάμε κατευθείαν στα βράχια.
Συντελούνται διεργασίες μέσα στη ΝΔ. Χρειαζόμαστε μία συλλογική νέα προσπάθεια. Να ακουστεί η οργανωμένη βάση της ΝΔ.
Η Ελλάδα μέσα στο 2015 χρειάζεται περίπου 25 δισ. Ειναι αδύνατον να αντληθούν αυτά τα χρήματα από το εσωτερικό”
http://ysterografa.gr/