2.4.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


                              
                                      

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

«Η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη Χώρα, έχει ανταπεξέλθει σε δύσκολα προβλήματα και προκλήσεις, ενώ το προσωπικό της έχει επιδείξει απαράμιλλη αφοσίωση στα καθήκοντά του και στα δημοκρατικά ιδεώδη, με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη» τόνισε η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θες/νίκης Σταυρούλα Ξουλίδου σε συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη, 2 Απριλίου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.

Η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επεσήμανε μεταξύ άλλων το πολυδιάστατο έργο της Αστυνομίας  που έγκειται στην ασφάλεια των συνόρων, στην αστυνόμευση, στο θεμελιώδες καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, στην καταπολέμηση εµπορίας ανθρώπων, στην αντιμετώπιση ξεπλύματος βρώμικου χρήµατος, στην εξάλειψη της τροµοκρατίας, στην αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων αλλά και σε νεότερες μορφές εγκλημάτων, όπως το ηλεκτρονικό έγκλημα. «Σήμερα ο αστυνομικός καλείται να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις και νέους πιο απαιτητικούς ρόλους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα του Σώματος καθώς και εργασιακά και οικονομικά ζητήματα των Αστυνομικών, με στόχο την αναβάθμιση και την αποτελεσματικότητα του Σώματος. Παράλληλα τονίστηκαν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τους δήμους της Β΄Περιφέρειας Θες/νίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ελλειπή αστυνόμευση και προστασία. Ο κ. Τσακνάκης δεσμεύτηκε για την απορρόφηση των επιτυχόντων στις σχολές της Αστυνομίας μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, των ετών 2013 και 2014, σε οργανικά κενά, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη αστυνόμευσης.
Επισημάνθηκε, ότι, παρόλο που σήμερα οι τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες είναι δυσμενείς, η Αστυνομία συνεχίζει και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς. «Οι πολίτες χρειάζονται μία Αστυνομία ενταγμένη στην κοινωνία, με ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο, με ενισχυμένη την αστυνόμευση που να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας» σημείωσε η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θες/νίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε «Οι Αστυνομικοί  δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, εκτελούν λειτούργημα. Τα προβλήματα των Αστυνομικών είναι πολλά και πρέπει να αντιμετωπισθούν με τολμηρά και ουσιαστικά βήματα. Κάτι τέτοιο συνιστά βελτίωση του εργασιακού καθεστώτος, βελτίωση της υποδομής της Αστυνομίας  για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (επικίνδυνα και ληγμένα εφόδια, όπλα παλιάς τεχνολογίας που δεν συντηρούνται , οχήματα ασυντήρητα κ.α.),  αξιοπρεπή
 αποζημίωση, σύγχρονα εφόδια απαραίτητα για την υπηρεσία και ισχυρή στελέχωση των μάχιμων μονάδων», προσέθεσε η Βουλευτής.