1.4.15

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ληστής θα γίνει....καπνός!!!


Η Αστυνομία, έκανε τέλεια τη  δουλειά της. Βρήκε το ληστή, σχημάτισε δικογραφία την οποία (δικογραφία) έστειλε στον εισαγγελέα, που  θα ορίσει τακτική δικάσιμο για να δικασθεί ο ληστής (μετά από κάποιους μήνες- στη καλύτερη περίπτωση) ο οποίος μέχρι τότε, θα κυκλοφορεί ελεύθερος και όταν αποφασίσει θα φροντίσει να εξαφανισθεί. Όλα αυτά γιατί  η ποινική δικονομία  ορίζει ότι κατά το χρονικό διάστημα από τη διάπραξη  της ληστείας μέχρι τον εντοπισμό του δράστη, είχε παρέλθει το...αυτόφωρο! Αυτή δυστυχώς είναι η λογική αντιμετωπίσεως των ληστών κ.λ.π. κακοποιών από την Ποιν. Δικονομία, η οποία εξομοιώνει  όλες τις παράνομες πράξεις στην αντιμετώπισή τους. Δηλαδή ό,τι ισχύει για την παράνομη  ανέγερση ενός...κοτετσιού, ισχύει και μία ληστεία! Φυσιολογικά, μετά την επιδημία των ληστειών, θα έπρεπε να  είχε αναθεωρηθεί η νομοθεσία και να ισχύσει ότι και για τα δια του τύπου τελούμενα αδικήματα, η διάρκεια του αυτοφώρου.
ΑΛΕΞ

Στα ίχνη νεαρού αλλοδαπού ληστή, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο της οποίας επετεύχθη η εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ανυποψίαστου πεζού.


Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 30-03-2015 στην περιοχή της Άνω Πόλης, άγνωστο άτομο προσέγγισε 32χρονο αλλοδαπό, προφασιζόμενος την πώληση κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια μαζί με συνεργούς του, με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του παθόντα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ περίπου.


Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε 28χρονος αλλοδαπός, ως ένας εκ των δραστών, ο οποίος στο κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ήταν αυτός που έφερε το μαχαίρι. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία από κοινού και παράβαση του Νόμου περί όπλων.