1.4.15

Πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ για τη Θεσσαλονίκη για την ανακούφιση των επαγγελματιών που πλήττονται από τα έργα του μετρό




Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε πρόταση για την ανακούφιση των επαγγελματιών, που θίγονται από τα έργα του μετρό.





 Το πλήρες κείμενο της πρότασης που κατατέθηκε:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 4, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310521842
ΦΑΞ: 2310521842
       




ΠΡΟΤΑΣΗ
επί του 18ου θέματος της ΗΔ στην 7η συνεδρίαση 31/3/2015
           
Η κατάσταση των επαγγελματιών, που είχαν την ατυχία να έχουν τις επιχειρήσεις τους επάνω στον άξονα των έργων, είναι απελπιστική. Βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται και παρά τις διαμαρτυρίες τους, η λύση δε μοιάζει εφικτή.
Ο δήμος οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανακουφίσει τους θιγόμενους επιχειρηματίες.
Ως Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη, προτείνουμε
·           Την πλήρη απαλλαγή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από κάθε δημοτικό φόρο ή τέλος, για την περίοδο που κάθε επιχείρηση επηρεάζεται από τις εργασίες κατασκευής του μετρό.
·           Αναστολή πληρωμής οποιωνδήποτε βεβαιωμένων υποχρεώσεων υπάρχουν προς το δήμο για όσο διάστημα κάθε επιχείρηση επηρεάζεται από τις εργασίες κατασκευής του μετρό.

Δεν πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους μέτρα αποτελούν λύση, αλλά τα θεωρούμε αναγκαία έκφραση αλληλεγγύης σε δημότες, που αν μη τι άλλο δεν έχουν καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις και τις ταλαιπωρίες που προκύπτουν από το έργο.