2.4.15

Με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

Με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτή αποτέλεσε τη δεύτερη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς προηγήθηκε η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων τους και τους διαβεβαίωσε πως θα είναι πάντα στο πλευρό τους.
 Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η πολιτεία έχει πλήρη συναίσθηση της τεράστιας αποστολής τους και πρόσθεσε ότι θα γίνουν τα πάντα, ώστε το στρατιωτικό προσωπικό να έχει τα πάντα που χρειάζεται, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μέσων.
Αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, ότι αισθάνθηκε εκεί την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ΕΛΔΥΚ. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην Κύπρο, μέχρι να φύγουν τα στρατόπεδα κατοχής, και ο τελευταίος κατοχικός στρατιώτης και ο τελευταίος έποικος και μίλησε για την ενότητα του ελληνισμού και τη σημασία που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην υπεράσπιση των εδαφών.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να έχει συναίσθηση ότι δεν υπερασπίζεται μόνο τα σύνορα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης, τα οποία δεν καθορίζουν μόνο την έκταση αλλά και τα δικαιώματά της, όπως είναι η εκμετάλλευση κάθε είδους φυσικών πόρων.