19.4.15

Καταγγελία κατοίκων Κορίνθου

καμουφλαρισμένη κεραία...

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε κάτοικοι της πόλεως της Κορίνθου, επί της οδού Πηγάσου, στο οικοδομικό τετράγωνο που σχηματίζεται στη διασταύρωση της με της οδούς Στεφάνου και Κροκιδά, αλλά και των πέριξ αυτής οδών.

Την 15/4/2015 το μεσημέρι εμφανίστηκε στην πολυκατοικία επί της οδού Πηγάσου αρ. 41 συνεργείο εξουσιοδοτημένο από την «WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» να προβεί στην τοποθέτηση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας(κεραία) στο δώμα της ως άνω πολυκατοικίας δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 51/ 19-03-2014 έγκρισης εγκατάστασης δομικού σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας από το Τμήμα έκδοσης αδειών δόμησης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κορινθίων. 

Οι ως άνω εργασίες διακόπηκαν προσωρινά μετά από καταγγελία μας στην υπηρεσία δόμησης του Δήμου Κορινθίων.

Επειδή το θέμα μας αφορά όλους λόγω των βλαβών που μπορεί να επιφέρει η ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην υγεία μας και ειδικά στον ευπαθή πληθυσμό και δη τους μαθητές του νηπιαγωγείου που βρίσκεται στο ίδιο Ο.Τ. με την ως άνω πολυκατοικία που έχει εγκριθεί να τοποθετηθεί η κεραία, αλλά και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, στα οποία φοιτούν περίπου 500 μαθητές, την πλατεία, το γήπεδο μπάσκετ, supermarket, τα οποία απέχουν λιγότερο από 300 μέτρα από το σημείο που θα τοποθετηθεί η κεραία, πρέπει όλοι μαζί να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας ημών και των παιδιών μας.

Τηλ επικοινωνίας: 2741023018 και 6947833658
Βασιλόπουλος Μάκης,έμπορος επίπλων
Κάτοικος Πηγάσου 42-Κόρινθος,μέλος της επιτροπής κατοίκων Ενάντια στην ανεξέλεγκτη ακτινοβολία.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που εκπέμπουν οι εταιρίες ασύρματων δικτύων της κινητής τηλεφωνίας, προκαλεί μόνιμα και σοβαρά προβλήματα υγείας όπως αύξηση των ποσοστών εμφάνισης καρκίνου και ιδιαίτερα λευχαιμίας, μόνιμες βλάβες στην λειτουργία του εγκεφάλου, που είναι ακόμα πιο συχνές και έντονες στα παιδιά γιατί το νευρικό τους σύστημα είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης. Παιδιά, που εκτίθενται συστηματικά σε ακτινοβολίες λόγω της ύπαρξης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, εμφανίζουν πιο συχνά επιληψία, καρκίνο του νευρικού συστήματος, αυτισμού, άσθμα, μείωση μνήμης και συγκέντρωσης κ.α.

Ειδικότερα στην περίπτωση, που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση σχολικές μονάδες, επιβάλλεται χαμηλότερη εκπομπή ακτινοβολίας από τα συνήθη όρια (60% έναντι 70% που ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές), γεγονός, που έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός πως όσο πιο απομακρυσμένες είναι η μία κεραία από την άλλη τόσο πιο ισχυρό πρέπει να είναι το σήμα για να υπάρχει επαρκής κάλυψη του δικτύου. (Το δίκτυο των κεραιών της συγκεκριμένης εταιρείας είναι μικρό στην περιοχή σύμφωνα με την επίσημη δημόσια χαρτογράφηση των κεραιών, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη εκπομπής μεγάλου ποσού ακτινοβολίας για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου, που θα δράσει αθροιστικά στην ακτινοβολία, που εκπέμπει ήδη εγκατεστημένη κεραία διαφορετικής εταιρίας στην περιοχή).

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό –παρά τις συνεχείς πιέσεις προς τους αρμόδιους- αν ο φάκελος για την παραχώρηση άδειας εμπεριέχει όλες τις προβλεπόμενες γνωμοδοτήσεις και άδειες, γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πως απουσιάζει η έγγραφη συγκατάθεση του συνόλου των ενοικιαστών της εν λόγω πολυκατοικίας επί της οδού Πηγάσου 41 στη Κόρινθο που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκατάσταση της κεραίας.

Το γεγονός πως το σύνολο της διαδικασίας αποδεδειγμένα πλέον επιχειρήθηκε να λάβει χώρα παραβιάζοντας τους κανονισμούς αποτελεί απόδειξη πως η εγκατάσταση της κεραίας δεν είναι νόμιμη και πρέπει να απαγορευτεί για την προάσπιση της υγείας όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και του συνόλου των παιδιών, που φοιτούν στα παρακείμενα σχολεία. Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά όλους μας!.

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗ)

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ «ΧΤΥΠΑΝΕ» ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΣΤΗ ΤΕΡΑΤΣΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ,ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΗΓΑΣΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ 41.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ SUPER MARKET,MIKΡA MAΓΑΖΙΑ ΚΛΠ.

Μέσα στο χώρο αυτό ζούμε και κινούμαστε καθημερινά .

Πρέπει να ενημερωθούμε και να αντιδράσουμε για να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗ)


Δελτίο Τύπου της
Επιτροπής κατοίκων
ενάντια στην ανεξέλεγκτη ακτινοβολία


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2015/04/korinthos-h-kataggelia-katoikwn-gia-thn-topothethsh-ths-keraias-kinhths-thlefwnias-sthn-phgasou-41.html#ixzz3XlM4lcVX