3.4.15

Νετανιάχου: Δεν δεχόμαστε τη συμφωνία με το Ιράν, τελεία και παύλα


"Το Ιράν είναι ένα καθεστώς που ανοιχτά ζητεί την καταστροφή του Ισραήλ και ανοιχτά και εργάζεται δραστήρια προς το σκοπό αυτό"

«Δεν δεχόμαστε τη συμφωνία με το Ιράν, τελεία και παύλα» διεμήνυσε προς τη διεθνή κοινότητα, και τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας. 



«Το υπουργικό συμβούλιο είναι ενωμένο, και αντιτίθεται σθεναρά στην προτεινόμενη συμφωνία με το Ιράν. Η συμφωνία με το Ιράν απειλεί την ίδια την επιβίωση του κράτους του Ισραήλ» προειδοποίησε. 

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, «η συμφωνία θα νομιμοποιούσε το παράνομο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και θα άφηνε μια πελώρια πυρηνική υποδομή... Σε μερικά χρόνια το Ιράν θα είχε τη δυνατότητα να παράγει πυρηνικές βόμβες μέσα σε μερικούς μήνες. Μια τέτοια συμφωνία δεν σταματάει το Ιράν από την κατασκευή βόμβας.» 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η εναλλακτική σε αυτή την κακή συμφωνία, είναι να μην υπαναχωρήσουμε, ενισχύοντας τις πιέσεις, στο Ιράν, μέχρι να επιτευχθεί μια καλή συμφωνία». 

«Το Ιράν είναι ένα καθεστώς που ανοιχτά ζητεί την καταστροφή του Ισραήλ και ανοιχτά και εργάζεται δραστήρια προς το σκοπό αυτό. Το Ισραήλ δεν θα δεχθεί συμφωνία που επιτρέπει σε μια χώρα που έχει ορκιστεί την καταστροφή μας να κατασκευάσει όπλα. Τελεία και παύλα» καταλήγει ο Νετανιάχου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι υπήρχε νωρίτερα επικοινωνία του ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με τον Νετανιάχου να υποστηρίζει στον αμερικανό πρόεδρο ότι η συμφωνία είναι επικίνδυνη για τον Ισραήλ, την ευρύτερη περιοχή και τον κόσμο. 


skai.gr