23.4.15

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ


 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμένιων, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.


 Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015
Ώρα 12.00΄:
·        Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Μαρτύρων της Γενοκτονίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4), χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Σνπάτ Σαπουντζιάν.
·        Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Γ. Τζιτζικώστα.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Ώρα 11.30΄:
·        Κεντρική εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ευθύνη και οργάνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής.
·        Χαιρετισμοί από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Εκπρόσωπο της Αρμενικής Νεολαίας.
·        Ομιλία του εκδότη κ. Ragip Zarakolu με θέμα: «Αρμένικη Γενοκτονία: Η προσέγγιση της τουρκικής κοινωνίας προς την αναγνώρισή της».
Ώρα 13.30΄:
·        Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.:

-Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.