3.4.15

Το πρώτο βίντεο από τα δοκιμαστικά της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 9ης Μαΐου για την «Ημέρα της Νίκης» στη Μόσχα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για τα 70 χρόνια από τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
 Η φετινή παρέλαση θα είναι η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη των τελευταίων ετών για πολλούς λόγους.

Οι δύο κυριότεροι όμως έχουν να κάνουν για την συμπλήρωση των 70 ετών από την ημέρα της νίκης και ο δεύτερος αφορά την επίδειξη δύναμης που θα πραγματοποιήσουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπό το πρίσμα των γεγονότων στην Ουκρανία αλλά και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης δυνάμενων του ΝΑΤΟ στην Α. Ευρώπη.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να προβούν να μια άνευ προηγουμένου προβολή  ισχύος προς κάθε κατεύθυνση επιδεικνύοντας τα πλέον σύγχρονα οπλικά τους συστήματα.
Στο βίντεο όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται η πρώτη δοκιμαστική παρέλαση των ρωσικών συστημάτων σε προάστιο της Μόσχας διακρίνεται μόνο ένα μέρος των συστημάτων που πρόκειται να παρελάσουν.
Έτσι κατά σειρά εμφανίσεως μπορείτε να δείτε το νέο θωρακισμένο τζιπ ανάλογο του αμερικανικού Hummer το Tigr, το ΤΟΜΠ BTR-82A, τα φορτηγά γενικής χρήσης Kamaz 63968 Typhoon και Ural-Typhoon-U, το νέο ρωσικό ΤΟΜΑ Kurganets-25 που θα αντικαταστήσει τη σειρά των παλαιότερων BMP, το νέο τροχοφόρο ΤΟΜΠ Boomerang, το άρμα μάχης T-90, τα αερομεταφερόμενα ΤΟΜΑ BTR-MDM και BMD-4M, το νέο Α/Κ σύστημα πυροβολικού 2S-35Coalitsia-SV,τους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M2Ε, BUK-Μ2Ε, PANTSIR-S1 και S-400 και τον αυτοκινούμενο εκτοξευτή του τακτικούς βαλλιστικού πυραύλου Topol.
Στην παρέλαση πρόκειται να επιδειχθεί και το νέο άρμα μάχης Armata το οποίο όμως οι Ρώσοι δεν θέλησαν να αποκαλύψουν πλήρως στο συγκεκριμένο βίντεο, μάλλον περιμένοντας την παρέλαση της 9ης Μαΐου για το κάνουν.  
Το Armata θα είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 2A82 των 125 χλστ., το 2S35 με πυροβόλο των 152 χλστ., το ΤΟΜΑ Kurganets με πυροβόλο των  2A42 των 30 χλστ. και συζυγές PKT των 7,62 χλστ. ενώ θα μεταφέρει και ένα τετραπλό εκτοξευτή Α/Τα πυραύλων Kornet.
Σε ό,τι αφορά το Bumerang ο οπλισμός του θα είναι εξίσου εντυπωσιακός  για τροχοφόρο ΤΟΜΠ καθώς θα φέρει και αυτό το πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ.
Να σημειωθεί τέλος πως το 2S35 διαθέτει διπλό σύστημα αυτόματης επαναγέμισης με ικανότητα βολής 16 βλημάτων το λεπτό, την ώρα που το πλέον σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του- το PzH-2000- μπορεί να βάλει 11 με 12 βλήματα το λεπτό.
 defencenet.gr