1.3.15

Video: Στρατηγική προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ βόρεια του Χαλεπίου - Έκοψαν τον ανεφοδιασμό των ισλαμιστών από την Τουρκία


ΣΕ "ΤΑΝΑΛΙΑ" ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ISIL 

Bίντεο από τις σφοδρές συγκρούσεις που διεξάγονται στο Χαλέπι βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που ο συριακός Στρατός εξαπολύει νέα επίθεση στους ισλαμιστικούς θύλακες μετά την κατάληψη στρατηγικών σημείων στα βόρεια της πόλης που ουσιαστικά κόβουν τον εφοδιασμό τους από τα σύνορα με την Τουρκία.
 
Ο μόνος δρόμος ανεφοδιασμού που έχει απομείνει στους ισλαμιστές είναι εξ'ανατολών από την Ράκκα την "πρωτεύουα" του ISIL στη Συρία. Οι ισλαμιστές φοβούνται την προέλαση των Κούρδων μετά την συντριβή στην πόλη Κομπάνι οι οποίο θέλουν να κόψουν τον ανατολικό άξονα αποόπτωντας έτσι οριστικά τους θύλακες της Δυτικής Συρίας και αφήνοντάς του έτσι το έλεος των δυνάμεων του Ασαντ.
 
Όπως θα δέιτε στα βίντεο το ISIL διαθέτει βαρύ οπλισμό χάρις στις επιχορηγήσεις της Δύσης.
 
Ο Στρατός της Συρίας, υποστηριζόμενος από ομάδες πολιτοφυλακής έχει ανακαταλάβει πολλά χωριά βόρεια του Χαλεπίου από τους ισλαμιστές αντάρτες και κατάφερε να ανακόψει μια κύρια οδό ανεφοδιασμού τους.
 
Η προέλαση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας επιτεύχθηκε έπειτα από σκληρές μάχες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο.
 
Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει ένα δρόμο που οδηγεί βόρεια από την πόλη προς τα συροτουρκικά σύνορα και ότι συνεχίζονται οι σκληρές συγκρούσεις.
 
Το Χαλέπι βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ισλαμιστών, περιλαμβάνουν μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), των Ισλαμικών Ταξιαρχιών, της ISIL (με τους οποίους σφάζονται όλοι οι υπόλοιποι) ξένους μαχητές και άλλες ομάδες όλοι υποστηριζόμενοι από τη Δύση.
 
 
 
 defencenet.gr