3.3.15

"Στο μικροσκόπιο" η κινητικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τις τελευταίες ώρες - Προβληματίζουν οι πτήσεις UAV


ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΗ ΦΩΚΑΙΑ (ΦΩΤΟ)

"Οι Τούρκοι θα επανέλθουν και σύντομα. Δεν πρόκειται να καταπιούν έτσι εύκολα την ... σφαλιάρα που έφαγαν σήμερα. Και είναι η δεύτερη μετά την υπόθεση του Explora.Θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τις αρνητικές εντυπώσεις στο εσωτερικό τους.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα". Με αυτή την φράση ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ περιέγραψε το κλίμα που αναμένει να διαμορφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες στο Αιγαίο.
Ήδη έχει διαταχθεί αυξημένη επιφυλακή σε ορισμένες μονάδες-κλειδιά, όπως οι ειδικές δυνάμεις και οι δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης, ενώ γίνεται προσπάθεια να στελεχωθούν τα περισσότερα ναυτικά παρατηρητήρια.
Ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι μετασταθμεύσεις μαχητικών αεροσκαφών στις προωθημένες Σμηναρχίες Μάχης της Λήμνου και της Σκύρου.
Τις τελευτείες εδομάδες δε αρκετές περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί UAV να πετάνε σε μεσαίο ύψος επάνω από νησιά του Α.Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (Χίος, Κάλυμνος, Σάμος κλπ) ειδικά τις νυχτερινές ώρες και η κινητικότητα αυτή έχει προκαλέσει απορίες για την σκοπιμότητά της.
Παρακολουθούνται πολύ προσεκτικά οι κινήσεις των τουρκικών μονάδων ειδικών δυνάμεων στα παράλια (Αλικαρνασσός) και της 1ης Στρατιάς, όπως και οι κινήσεις των μονάδων Μηχανικού στους συγκεκριμένους σχηματισμούς.
Γενικά, υπάρχει αυξημένη επιφυλακή από ελληνικής πλευράς, η οποία πέρα από τις πτήσεις των UAV δεν έχει εντοπίσει ακόμα κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πολλές φορές πριν από την θύελλα επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Οι πτήσεις των UAV δεν προοιωνίζουν τίποτα το θετικό...
Πάντως πριν μερικές ημέρες  ο τουρκικός Στρατός διεξήγαγε διακλαδική άσκηση στην περιοχή της Φώκαιας με αιχμή της άσκησης την δύναμη Πεζοναυτών επιπέδου Τάγματος και με στοιχεία αρμάτων.
 
Στο επιτελείο της άσκησης έλαβαν μέρος οι διοικήσεις των 1ης, 11ης και 19ης ταξιαρχιών πεζικού σε συνδυασμό με μονάδες του τουρκικού Ναυτικού.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr