3.3.15

Αυστηρή προειδοποίηση Κρεμλίνου προς ΗΠΑ: «Μάταιη κάθε προσπάθεια άσκησης πίεσης στη Ρωσία για την Ουκρανία»


ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ S-400 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΓΑ 

Σε σαφή προειδοποίηση κατά της οποιαδήποτε απόπειρας να ασκηθούν πιέσεις στη Ρωσία προκειμένου να αλλάξει την θέση της έναντι της ουκρανικής κρίσης προχώρησε το Κρεμλίνο μέσω του εκπροσώπου του.  Όπως δήλωσε ο Dmitri Peskov κάθε τέτοια απόπειρα θα είναι «μάταιη»:  

 «Έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα  ότι οι απόπειρες να ασκηθούν πιέσεις στον Putin ή να τον αναγκάσουν  να αλλάξει γνώμη υπό πίεση είναι απόλυτα μάταιες» είπε πιο συγκεκριμένα ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε εάν η Ρωσία θα μπορούσε να αλλάξει στάση έναντι της ουκρανικής κρίσης λόγω των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας.
Αφορμή για την ερώτηση υπήρξαν οι δηλώσεις του  επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας John Kerry, ο οποίος  δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα και οι «αυτονομιστές τους οποίους υποστηρίζει στην ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσουν τη συμφωνία εκεχειρίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τη ρωσική οικονομία».
Σχεδόν παράλληλα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η ανατολική στρατιωτική Διοίκηση προχωρούσαν σε ασκήσεις εκτοξεύσεων βλημάτων από το νεότερο αντιαεροπορικό σύστημα της ρωσικής Αεράμυνας τοS-400 Triumph στην περιφέρεια Volga. Οι ασκήσεις αφορούσαν αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων.
Το S-400 είναι σχεδιασμένο να αναχαιτίζει κάθε εναέρια απειλή συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών βομβαρδιστικών, μαχητικών αεροσκαφών, όπως και βλημάτων  cruise ή βαλλιστικών σε αποστάσεις έως και 400 χλμ. και σε ένα υψόμετρο έως και 30 χλμ. Κάθε ταξιαρχία συστημάτων  S-400 (40 εκτοξευτές) μπορεί να αναχαιτίσει ταυτόχρονα 80 στόχους με την εμπλοκή 160 πυραύλων.
Το σύστημα που εισήλθε σε υπηρεσία για πρώτη φορά το 2007 έχει ήδη παραδοθεί σε μεγάλους αριθμούς στο ρωσικό οπλοστάσιο και παράγεται από το σχεδιαστικό γραφείο της  Almaz-Antey.
Το σύστημα προορίζεται για την προστασία στρατηγικών στόχων και πόλεων ενώ είναι ανεπτυγμένο περιμετρικά της Μόσχας.
Δείτε πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να... αντιμετωπίσουν το πανίσχυρο S-400
 defencenet.gr