30.1.15

"ΤΟ ΦΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ" ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Zαλισμένο από την ελληνική "σφαλιάρα" το φιλοπόλεμο λόμπι της ΕΕ ξεκινά "μιντιακό" πόλεμο...

"Zαλισμένο" το φιλοπόλεμο λόμπι της ΕΕ (Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ) από την χθεσινή εξέλιξη και το μπλοκάρισμα νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου ισχύος των παρόντων κυρώσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο αντί για ένα έτος που θα ίσχυε, ετοιμάζουν κινήσεις για να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα.

"Από την δεκαετία του '80 και από την εποχή του Ανδρέα Π{απανδρέου κάποια ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αψηφά τα συμφέροντα των μεγάλων δυτικών χωρών και να επικεντρώνεται στα ελληνικά συμφέροντα" ανέφερε βετεράνος διπλωμάτης στο defencenet.
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την απόφαση διαπραγμάτευσης του χρέους και την απόρριψη της φιλοπόλεμης ρητορικής κατά της Ρωσίας θορύβησαν συγκεκριμένα αγγλοσαξονικά πολιτικά και οικονομικά κέντρα και ήδη οι ως κίνηση εκφοβισμού, έχουν αρχίσει με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που βρίθουν ψευδών (όπως η χθεσινή δήθεων "φωτογραφία" του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά με τον Ρώσο καθηγητή Α.Ντούγκν) ήδη γράφουν "τη μάνα τους και τον πατέρα τους", αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολά πράγματα. Τα media είναι  ισχυρά όταν ο "στόχος" είναι ευάλωτος. Αν όχι, τότε μια μιντιακή επίθεση δεν είναι τίποτα άλλο παρά "αέρας κοπανιστός".
Εδώ έφτασε το δήθεν "έγκυρο" Reuters να μεταδίδει (ναι, είναι αλήθεια!) ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς διαρρέοντας δήλωσε ότι... "Δεν είμαι μαριονέτα των Ρώσων!
Αν είναι δυνατόν να κάνει τέτοια δήλωση ένας ΥΠΕΞ τέτοια δήλωση και μάλιστα υποτίθεται ότι την έκανε στον Ιταλό ΥΠΕΞ! 
Θα σας θυμίσουμε πόσο "έγκυρο" είναι το Reuters αφού λίγες μέρες πριν τις εκλογές  μιλώντας στο Mega ο Hugo Dixon ο επικεφαλής του πρακτορείου για την Ευρώπη προέβλεψε ότι την επόμενη ημέρα ο Μ.Ντράγκι δεν θα άνοιγε γραμμές χρηματοδότησης για την Ελλάδα και ότι από το σχετικό πρόγραμμα θα εξαιρείτο η χώρα μας!
Την επόμενη, κι όλα ημέρα ο Μ.Ντράγκι ο διευθυντής της ΕΚΤ τον διέψευσε δίνοντας ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι απλός, διότι ούτε η ΕΕ μπορεί να κάνει μονομερείς μαγκιές με την Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το γνωστό σίριαλ "Η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ". Χαρακτηριστικό άρθρο (αρθρογράφος Άλιστερ Χελθ) της βρετανικής της Telegraph με τίτλο"Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, να χρεοκοπήσει και να προχωρήσει"!
defencenet.gr