19.1.15

Ν.Μπακογιάννη κατά Α.Σαμαρά: "Αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστρεψαν τη χώρα" (vid)


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΔ 

Άρχισαν τα… όργανα στη ΝΔ και η αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά προκαταλαμβάνοντας σε ένα βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση «κάρφωσε» των Αντώνη Σαμαρά και είπε ξεκάθαρα πώς αν δεν είχε αυτός ανατρέψει την κυβέρνηση του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η χώρα δεν θα βρισκόταν σήμερα σε αυτή την κατάσταση.

Σε κοινό 3.000 ψηφοφόρων και με παλιά στελέχη του κόμματος στην πρώτη γραμμή, όπως οι Δ.Σιούφας, Π.Παυλόπουλος η Ντόρα Μπακογιάννη ισχυρίστηκε πώς αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστρεψαν και τη χώρα. «Εάν το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε ολοκληρωθεί σήμερα φίλες και φίλοι δεν θα ήμασταν σε αυτήν την κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Με το φαρμακερό αυτό «καρφί» και το γεγονός ότι σε μία ομιλία διάρκειας περίπου μισής ώρας ελάχιστες φορές αναφέρθηκε στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά, αλλά πολύ περισσότερες στο ότι η ΝΔ ήταν και θα παραμείνει μεγάλο κόμμα, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε τις προθέσεις της. Θυμίζουμε πώς ο Α. Σαμαράς ήθελε να κάνει τη ΝΔ «Νέα Ελλάδα».
Οι προθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη είναι να αμφισβητήσει τον σημερινό αρχηγό του κόμματος σε περίπτωση ευρείας ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος με το σκεπτικό ότι η γραμμή που ακολούθησε ο πρωθυπουργός οδήγησε την Ελλάδα σε δυσμενή θέση και τους Έλληνες στη φτώχια, παίζοντας δυνατά και το χαρτί της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, κάτι για το οποίο η ίδια έχει διαφωνήσει.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο όχι μόνο αυτό που είπε στην προεκλογική της συγκέντρωση, αλλά και το τραπέζι που έκανε σε βουλευτές του κόμματο προ ημέρων. Αποσκοπούν όλα στην επόμενη ημέρα στη ΝΔ, αφού ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει χάσει τα ερείσματα που έχει στη ΝΔ κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και καθιστώντας έρμαιο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Την αρχηγία βέβαια της ΝΔ δεν θα διεκδικήσουν μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και άλλοι δελφίνοι, οι οποίοι εργάζονται παρασκηνιακά και περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαρτίου για να ξεδιπλώσουν τα σχέδια τους.
Το γεγονός ότι η προεκλογική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη άρχισε με τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε, πολέμα», δεν είχε ως μόνο αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο και επιτέθηκε η βουλευτής, αλλά στόχευε ακόμη παραπέρα, στη διάδοχη κατάσταση στη ΝΔ.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας της κ. Μπακογιάννη και ακούστε την επίμαχη φράση της «εάν το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε ολοκληρωθεί σήμερα φίλες και φίλοι δεν θα ήμασταν σε αυτήν την κρίση», μεταξύ 15ου και 16ου λεπτού. Θα καταλάβετε μόνοι σας για ποιον χτυπάει η καμπάνα :
defencenet.gr