18.1.15

Νέα Ρωσία: "Π.Ποροσένκο έλα να πάρεις τη σημαία σου και τις σορούς των ανδρών σου από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ" (vid)

Ο επικεφαλής της Νέας Ρωσίας  Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο μετά την κατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ (ή ότι απέμεινε από αυτό) προκάλεσε τον Ουκρανό ολιγάρχη πρόεδρο Π.Ποροσένκο να έρθει να παραλάβει την ουκρανική σημαία.

Την ίδια στιγμή το ναζιστικό Κίεβο ετοιμάζει νέες δυνάμεις με βαρεά όπλ προς ανακατάληψη του αεροδρομίου.
Ο ουκρανικός Στρατός αποφάσισε να ανακτήσει το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προηγούμενη ημέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή της Ντονμπάς οι στρατιώτες της Νέας Ρωσίας προειδοποιούν  ότι θα καταπολεμήσουν με επιτυχία τις όποιες νέες απόπειρες του ουκρανικού Στρατού.
Η εφημερίδα ‘Βίζγκλιαντ’ χαρακτηρίζει  τη σημασία της κατάληψης του αεροδρομίου και από τις δύο πλευρές ως ‘ιδεολογική’ σημασίας. Με το αεροδρόμιο σε νεορωσικά χέρια στην ουσία σηματοδοτείται το τέλος οποιασδήποτε απαίτησης ουκρανικής εξουσίας στην περιοχή.
«Πληροφορίες από το Κίεβο αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας το βράδυ του Σαββάτου άρχισαν να μεταφέρουν προς την εμπόλεμη περιοχή της Ντονμπάς βαρέα όπλα».
Τις ίδιες πληροφορίες έχουν και οι αυτονομιστές στο Ντονέτσκ καθώς και η εφημερίδα ‘Βέστι’ (αναφέρει το δημοσίευμα) έχει τις ίδιες πληροφορίες ότι ο Στρατός της Ουκρανίας μεταβαίνει στην περιοχή του αεροδρομίου με 15 άρματα μάχης και πυροβολικό.
Ο επικεφαλής της ΛΔ του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, κρατώντας την ουκρανική σημαία που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ , κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, να έρθει προσωπικά να την παραλάβει.
«Πέτρο Ποροσένκο εάν είστε πολεμιστής, εάν είστε άνδρας, ελάτε να πάρετε αυτή τη σημαία, θα την δώσουμε σε εσάς. Οι στρατιώτες που  έχασαν τη ζωή τους για σας στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον έχουν το δικαίωμα λάβετε τους σωρούς τους για να θυμόσαστε ότι τους στείλατε για να πεθάνουν», δήλωσε ο Ζαχαρτσένκο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.
Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι η Ουάσιγκτον θα "σπρώξει" το Κίεβο προς αυτοκτονική επίθεση κατά της Νέας Ρωσίας, αλλά και της Κριμαίας. Στην Ουάσιγκτον θεωρούν τους Ουκρανούς αναλώσιμους και δεν τους ενδιαφέρει για τις απώλειες που θα υποστούν όπως και έγινε και με τους Γεωργιανούς το 2008.
Θέλουν να τεστάρουν την αποφασιστικότητα του Β.Πούτιν και ακόμα έχουν το στερεότυπο στο μυαλό τους των αναβλητικών Σοβιετικων κομμουνιστών που δίσταζαν να πάρουν πρωτοβουλίε. Όμως απέναντί τους έχουν πια Ρώσους και όχι Σοβιετικούς με έναν ηγέτη που ξέρει πολύ καλά τι θέλει, πως να το πάρει και να δρα ταχύτατα.
Στις ΗΠΑ γνωρίζουν ότι εάν υπάρξει β' γύρος συγρούσεων αυτό θα οδηγήσει στην διχοτόμηση της Ουκρανίας, αλλά πιστεύουν ότι ακόμα και το δυτικό κομμάτι θα τους είναι αρκετό για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.
Οι Ουκρανοί επειδή γνωρίζουν ρωσικά, και μοιάζουν φυσιογνωμικά με τους Ρώσους είναι απαράιτητοι στην Ουάσιγκτον για να προκαλέσουν δολιοφθορές και αποσταθεροποίηση σε περιοχές της Ρωσίας.
Το δυτικό κομμάτι θέλουν να το εντάξουν οπωσδήποτε στο ΝΑΤΟ, και είναι διαθέσιμοι να "σπρώξουν" την χώρα σε οριστική διάσπαση, προκειμένουν να το πετύχουν.
 defencenet.gr