13.1.15

Πεσμεργκά: Μόνοι αλλά "λέοντες" τσακίζουν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ χωρίς έλεος (vid)


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ 

Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά μπορεί να είναι λίγοι αλλά είναι… λέοντες που τσακίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, κάτι που δεν… μπορούν να κάνουν οι Δυτικοί με τους βομβαρδισμούς των υπερσύγχρονων αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Στην πραγματικότητα όμως δεν θέλουν γιατί οι τζιχαντιστές είναι δημιούργημα τους και τους εξυπηρετεί, άσχετα αν οι περισσότεροι έσπευσαν στο Παρίσι να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για το μακελειό της Charlie Hebdo.

Αφού κατάφεραν να περάσουν από τα σύνορα με την Τουρκία, οι Πεσμεργκά έκριναν την μάχη στη στρατηγικής σημασίας Κομπάνι. Τσάκισαν τους τζιχαντιστές και εφάρμοσαν πρακτικές οφθαλμού αντί οφθαλμού για να αποδείξουν ότι στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους πολεμούν ισλαμιστές της Δύσης, που άφησαν τις χώρες τους στην Ευρώπη, εξοπλισμένοι με αμερικανικά όπλα.
Είναι τα όπλα που έστειλαν οι Αμερικανοί μέσω της Τουρκίας προκειμένου να ανατραπεί το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία και να ελεγχτούν τα πετρέλαια στο Ιράκ. Αποδείχθηκε όμως πώς οι ΗΠΑ και η Δύση έσπειραν ανέμους και θερίζουν τώρα τη θύελλα της τρομοκρατίας. Πρώτος στόχος ήταν το Παρίσι, ενώ εκφράζονται φόβοι για νέα χτυπήματα σε Ευρωπαικές πόλεις, όπως το Λονδίνο και η Ρώμη.
Και μέσα σε όλα αυτά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εμφανίστηκε στο Παρίσι στο πλευρό των πολιτικών που «συμπάσχουν» για την τραγωδία της Charlie Hebdo. Ποιος; Αυτός του οποίου η χώρα του είναι ο «Νο1» υπερασπιστής των τζιχαντιστών.
Και την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν από το χλιδάτο «Λευκό Παλάτι» χλεύαζε όσους ηγέτες παρέστησαν στο Παρίσι, κάνοντας επίθεση στον Ισραηλινό πρόεδρο Μπ. Νετανιάχου, και αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Άγκυρα είναι η χώρα που θα συνεχίσει να εξοπλίζει τους τζινατιστές.
Οι μόνοι που παρμένουν σταθεροί στις θέσεις τους είναι οι Πεσμεργκά, οι οποίοι συνεχίσουν ακάθεκτοι το σφυροκόπημα των τζιχαντιστών. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών κατάφεραν βαριές απώλειες στους τζιχαντιστές σε μάχες νοτιοδυτικά του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ.
Πηγή των Πεσμεργκά είπε στο BasNews ότι ένοπλοι από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι Κούρδοι όχι μόνο δεν έχασαν έδαφος αλλά και κατάφεραν να τρέψουν σε φυγή τους βαρβάρους, σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς.
Από τον Ιούνιο του 2014 που το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο Ιράκ και την άτακτη φυγή του ιρακινού στρατού, οι Κούρδοι Πεσμεργκά είναι η μόνη αξιόπιστη και αξιόμαχη δύναμη στο βόρειο Ιράκ που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.
Στο βίντεο που ακολουθεί εμφανίζονται Κούρδοι Πεσμεργκά να εξαπολύουν αντιαρματικό πύραυλο Milan κατά αυτοκινητοπομπής των τζιχαντιστών και συγκεκριμένα φορτηγών που μεταφέρουν στο Ιράκ οπλισμό. Δείτε τα αποτελέσματα:
 defencenet.gr