2.1.15

Oliver Stone: "Η ηγεσία των ΗΠΑ, η CIA, και οι αμερικανικές ΜΚΟ οργάνωσαν το πραξικόπημα της Ουκρανίας" (vid)

TΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 

O διάσημος και με βαρύνουσα πολιτική άποψη σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν επανήλθε στο θέμα της ουκρανικής κρίσης που έχει δημιουργήσει έναν νέο και απ'ότι φαίνεται πιο επικίνδυνο Ψυχρό Πόλεμο κατηγορώντας την αμερικανική ηγεσία και την CIA ότι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα που εκδίωξε τον νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς.
 
Αυτό όμως που προκαλεί τρόμο στην Ουάσιγκτον είναι το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για το πως έπεσε ο Β.Γιανούκοβιτς καθώς δεν θα αποφύγει να δείξει τον σκοτεινό ρόλο των ΗΠΑ, κάτι που έκανε στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και στις ταινίες του.
 
Γνωρίζουν στον Λευκό Οίκο την επιρροή που ασκεί στην Κοινή Γνώμη αλλά και την διάρρηξη που θα προκαλέσει στην αμερικανική προπαγάνδα που διαδίδουν τα ελεγχόμενα αμερικανικά και δυτικά ΜΜΕ τα οποία κάνουν το "ασπρο-μαύρο" για να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία.
 
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απροκάλυπτη και ενεργό συμμετοχή της υφυπουργού Βικτόρια Νούλαντ και του γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν στις ταραχές του Κιέβου τον Φεβρουάριο του 2014. 
 
Δεν παρέλειψε να τονίσει το ρόλο των γνωστών αμερικανικών ΜΚΟ USAID και «National Endowment for Democracy» οι οποίες κυριολεκτικα λειτουργούν ως το "μακρύ χέρι" της CIA και διοργάνωσαν τις ταραχές στην ουκρανική πρωτεύουσα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
 
Απαντώντας σε εκείνους που τον επέκριναν για τις δηλώσεις του ότι «η ουκρανική κρίση προκλήθηκε από εξωγενείς αγγιτάτορες» ο διάσημος σκηνοθέτης και συγγραφέας Όλιβερ Στόουν περνά στην αντεπίθεση.
 
«Η αμερικανική ανάμειξη στην Ουκρανία πηγαίνει πίσω στα 1949, όταν η CIA δημιούργησε ανταρτικό στρατό με την κωδική ονομασία “Αηδόνι” φτιαγμένο από υπερεθνικιστές Ουκρανούς», γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
 
Ο διάσημος σκηνοθέτης έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα, αφού είχε το θάρρος να πάρει και συνέντευξη από τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βικτόρ Γιανούκοβιτς, ο οποίος ανετράπη με πραξικόπημα σχεδιασμένο από ΗΠΑ και ΕΕ τον Φεβρουάριο του 2014.
 
Μετά την τετράωρη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία που είχε μαζί του, ο Στόουν είπε:
 
«Είναι ξεκάθαρο πως οι αποκαλούμενοι “ελεύθεροι σκοπευτές”, που σκότωσαν 14 αστυνομικούς τραυμάτισαν άλλους 85 και σκότωσαν 45 διαδηλωτές, ήταν ξενοκίνητοι αγγιτάτορες. Πολλοί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου και του Γιανούκοβιτς, αλλά και αξιωματικοί της αστυνομίας πιστεύουν πως καθοδηγούσαν δυτικές δυνάμεις με τα αποτυπώματα της CIA».
 
Σύμφωνα με τον Στόουν, η Ουκρανία είναι η χώρα που πέρασε πλέον στον κατάλογο της αμερικανικής τεχνικής που αποκαλείται «Καθεστωτική Αλλαγή 101».
 
«Για όσους εξαγριώθηκαν με την ανάλυση που έχω κάνει για την Ουκρανία, παρακαλώ προσπαθήστε να κατανοήσετε την μεγαλύτερη εικόνα που σας προσφέρω» έγραψε στο Facebook 
 
«Ουδεμία συμπάθεια με διακατέχει για τον Γιανούκοβιτς, που ίσως να ανήκει στην κατηγορία των πλέον διεφθαρμένων ηγετών που είχε η Ουκρανία. Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί την αμερικανική ανάμειξη, με την ενεργό συμμετοχή της βοηθού υπουργού Βικτόρια Νούλαντ και του γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν» (Αμερικανών αξιωματούχων που θεάθηκαν στους δρόμους του Κιέβου στο αποκορύφωμα της «εξέγερσης της πλατείας Μαϊντάν»).
 
Ο Όλιβερ Στόουν κατονομάζει επίσης δεδομένες αμερικανικές οργανώσεις όπως η USAID και το «National Endowment for Democracy», οι οποίες δρούσαν ανοικτά στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης «με πολύ καλή οργάνωση στο Facebook και το Twitter ώστε να διοργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μερικές από τις οποίες πολύ βίαιες». 
 
«Ουδεμία έρευνα -όπως ήταν φυσικό- έχει διαταχθεί για τα γεγονότα αυτά από τη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο» επεσήμανε επίσης.
 
Mε αγωνία περιμένουν όλοι το 4ωρο ντοκιμαντέρ του διάσημου σκηνοθέτη και βετεράνου του Βιετνάμ (ουδέις μπορεί να τον κατηγορήσει για αντιπατριωτισμό καθώς έκανε τον δικό του Tour of Duty). Πολέμησε στον ποταμό Μενγκόνγκ για 14 μήνες και κέρδισε το γνωστό αμερικανικό παράσημο Purple Heart, ενώ τραυματίστηκε και δύο φορές. Έχει κάθε λόγο λοιπόν να αποκαλύπτει την αλήθεια φοβούμενος ότι κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την χώρα σε ένα πυρηνικό "παιχνίδι" με τυς Ρώσους που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο.
 
Ακολουθεί μερική φιλμογραφία του σκηνοθέτη, πολλές από τις ταινίες του έχουν μπει στις καλύτερες όλων των εποχών
 
1986 Platoon 8
1987 Wall Street
1988 Talk Radio
1989 Born on the Fourth of July
1991 The Doors
1991 JFK
1993 Heaven & Earth
1994 Natural Born Killers
1995 Nixon
1997 U Turn
1999 Any Given Sunday
2003 Comandante
2004 Alexander
2004 Looking for Fidel
2006 World Trade Center
2008 W.
2009 South of the Border
2010 Wall Street: Money Never Sleeps
2012 Savages
 
 
 defencenet.gr