9.1.15

Μπαράζ ομηριών στο Παρίσι- live εικόνα


Επί ποδός πολέμου βρίσκονται αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην Γαλλία, καθώς σε εξέλιξη είναι δύο σοβαρότατα περιστατικά ομηρίας – το ένα σε βιομηχανική περιοχή στην πόλη Νταμαρτίν- αν-Γκελ και το άλλο στη Πορτ ντε Βινσέν στο Παρίσι.


Στο πρώτο περιστατικό οι δύο βασικοί ύποπτοι για το μακελειό στο περιοδικό «Charlie Hebdo», παραμένουν ταμπουρωμένοι σε τυπογραφείο κρατώντας έναν όμηρο.

Όσον αφορά στο δεύτερο περιστατικό, αυτό συνέβη σε εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού, πριν από περίπου 45 λεπτά.

Ειδικότερα ένοπλος εισέβαλε στο εν λόγω παντοπωλείο, ανοίγοντας πυρ, τραυματίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες έναν άνθρωπο. Στο σημείο έχουν σπεύσει περιπολικά της αστυνομίας, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί προσεγγίζουν την επιχείρηση. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ο ένοπλος να είναι ο ίδιος που σκόρπισε τον τρόμο το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική πρωτεύουσα, σκοτώνοντας μια δημοτική αστυνομικό.

Όπως μετέδωσε ο «Guardian», επικαλούμενος πληροφορίες του BFMTV, ο ένοπλος κρατάει πέντε ομήρους μέσα στην επιχείρηση «Hyper Cacher», ανάμεσά τους και παιδιά. Για τουλάχιστον πέντε ομήρους κάνει λόγο και το France24.

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στο τυπογραφείο - Τι προηγήθηκε

Ταμπουρωμένοι σε τυπογραφείο της βιομηχανικής περιοχής Νταμαρτίν- αν-Γκελ βρίσκονται αυτήν την ώρα οι Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί νέο αιματοκύλισμα. Oι ύποπτοι διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέλουν να πεθάνουν σαν μάρτυρες.

Ταμπουρωμένοι σε τυπογραφείο της βιομηχανικής περιοχής Νταμαρτίν- αν-Γκελ βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δύο ύποπτοιΟι δράστες εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή που βρίσκεται 40 χλμ. βόρεια του Παρισιού και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και των υπόπτων, σε αυτοκινητόδρομο της Πικαρδίας, κοντά στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ. 

Μετά το περιστατικό, τα δύο αδέλφια, κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, παίρνοντας μαζί τους έναν όμηρο.

Στην όλη επιχείρηση συνδράμουν οι ειδικές δυνάμεις καθώς και πέντε ελικόπτερα Super Puma. Παράλληλα, τα κοντινά νοσοκομεία έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Περί τις 12.00 τοπική ώρα, αφίχθησαν με ελικόπτερο και ειδικές δυνάμεις του στρατού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στην περιοχή μεταφέρονται βαρέα στρατιωτικά οχήματα, μεταξύ άλλων και τανκ.

Η «Le Figaro» μετέδωσε ότι από τα πυρά έπεσαν νεκροί τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ενώ η ίδια πηγή κάνει λόγο και για πολλούς τραυματίες. Πάντως, η εισαγγελία της Γαλλίας και η αστυνομία διαψεύδουν προς το παρόν τις πληροφορίες περί θυμάτων.

Σχολεία, το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ και δημόσια κτήρια που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου διεξάγεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν γίνει συστάσεις προς τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι εξωτερικές γραμμές τηλεφωνίας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, έχουν διακοπεί προκειμένου οι δύο άνδρες να μην μπορέσουν να καλέσουν ενισχύσεις.

Δεύτερη ομηρία σε εξέλιξη
Συναγερμός σήμανε περίπου στις 14.30 ώρα Ελλάδος στις γαλλικές αρχές ύστερα από την είδηση πως ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο, ανοίγοντας πυρ. Εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, στην επιχείρηση για τη σύλληψη του ενόπλου συνδράμει και ένα ελικόπτερο.

Σε ισχύ βρίσκεται εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών περιμετρικά του παντοπωλείου.








Συναγερμός στο Παρίσι έπειτα από δεύτερο περιστατικό ομηρίας
Συναγερμός στο Παρίσι έπειτα από δεύτερο περιστατικό ομηρίας






Aστυνομικοί έξω από το τυπογραφείο
Aστυνομικοί έξω από το τυπογραφείο




Aστυνομικοί έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή. Στο βάθος διακρίνονται τεθωρακισμένο όχημα και τανκ
Aστυνομικοί έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή. Στο βάθος διακρίνονται τεθωρακισμένο όχημα και τανκ






Ελικόπτερα πάνω από το κτήριο του τυπογραφείου
Ελικόπτερα πάνω από το κτήριο του τυπογραφείου


Ανθρωποκυνηγητό στην πόλη Νταμαρτίν- αν- Γκελ
Ανθρωποκυνηγητό στην πόλη Νταμαρτίν- αν- Γκελ