10.1.15

-Σάλος και αποδοκιμασίες για το «μ...ς» του Αρβανίτη για Σαμαρά-Σπυράκη


Το περιστατικό, που παρόμοιό του δεν έχει καταγραφεί, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο, συνέβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία για τα μέσα ενημέρωσης με θέμα: «Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ», όπου ο Κώστας Αρβανίτης δήλωσε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L' Express: "είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι... μ...ας".


Η υβριστική αυτή επίθεση του δημοσιογράφου κατά του πρωθυπουργού προκάλεσε την οργισμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου που ζήτησε από όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τη σκαιά επίθεση του Κώστα Αρβανίτη στον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Αναγνώστου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί “όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την άθλια και κατάπτυστη αναφορά του Διευθυντή του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού της χώρας”. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως “δυστυχώς, τέτοιες αδιανόητες συμπεριφορές, κατά τη διάρκεια – μάλιστα- της προεκλογικής περιόδου, δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και τη δημοκρατική ομαλότητα προκαλώντας τον ελληνικό λαό, πέρα και πάνω από κομματικές συμπεριφορές”.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του Πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν. Ο Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο. Το ερώτημα είναι, πλέον, αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη. Η άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Διευθυντή του ραδιοφώνου που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του. Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν, εδώ και τώρα, την υβριστική συμπεριφορά του».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το δημοκρατικό ήθος δοκιμάζεται όταν κάποιος νομίζει ότι είναι ισχυρός. Όταν κάποιος νιώθει ότι πρέπει να δίνει διαπιστευτήρια σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι ισχυροί διολισθαίνει σε χυδαιότητες".

Αλλά όχι και ο ΣΥΡΙΖΑ που επισήμως δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. Για την ακρίβεια από την Κουμουνδούρου η μόνη αντίδραση ήταν μια “χλιαρή” διαρροή... κύκλων του κόμματος σύμφωνα με την οποία: «ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που λέει στο μικρόφωνο». Η ουσία είναι πως η ενέργεια αυτή του Κώστα Αρβανίτη να καταφερθεί με τέτοιους χαρακτηριστμούς κατά του πρωθυπουργού μάλλον ενόχληση προκάλεσε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κόμματος να διαρρέουν πως περιμένουν απο τον διευθυντή του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» να κάνει κάποια διορθωτική δήλωση, χωρίς ωστόσο να θέτουν και απαίτηση γι' αυτό!.

Συμπλήρωναν πάντως, θέλοντας να ξεκαθαρίσουν ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του κ. Αρβανίτη από το ραδιόφωνο - κάτι που ζητησε η ΝΔ- ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί την αντίληψη των κομματικά στρατευμένων δημοσιογράφων», συμπεριλαμβάνοντας στην ομαδα αυτή, πέρα απο τον ιδιο τον διευθυντή του «Στο κόκκινο» και τη Μαρία Σπυράκη που εθεσε το σχετικό αίτημα - πρόκληση προς την Κουμουνδούρου...

protothema