13.1.15

Νέο βίντεο εκτέλεσης από την ISIS: Τσετσένοι ισλαμιστές εκτελούν Καζακστανούς


ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ! 

Ένα νέο βίντεο προπαγάνδας έδωσε στη δημοσιότητα η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση της ISIS σύμφωνα με το οποίο απεικονίζεται η εκτέλεση δύο ατόμων που κατά την οργάνωση δούλευσαν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Την εκτέλεση των δύο ατόμων με εθνικότητα από το Καζακστάν φαίνεται πως κάνει ένα μικρό παιδί υπό την επίβλεψη ενός άλλου ατόμου, οι οποίοι πιθανότατα είναι Τσετσένοι ισλαμιστές ενταγμένοι στην ISIS.

Οι δύο άνδρες και σύμφωνα με τα όσα εξιστορούν λένε πως στάλθηκαν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να κατασκοπεύουν την οργάνωση και να αναφέρουν την ύπαρξη ρωσόφωνων μαχητών  στις ρωσικές υπηρεσίες.
Ως τόπο εξόρμησης για την αποστολή τους ανέφεραν πως ήταν η Τουρκία. Δεν αναφέρεται ο τόπος που έδρσαν οι δύο φερόμενοι ως πράκτορες της FSB αλλά σε ένα σημείο της ανάκρισής τους, τους ρωτούν πως «ήρθατε στο ισλαμικό κράτος» ή τουλάχιστον αυτό που οι ισλαμιστές εννοούν ως  γεωγραφική τοποθεσία του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου τους.
Το βίντεο είναι ακόμη μια «κινηματογραφική» προσπάθεια της ISIS επιδεικνύοντας την σκληρότητά της και την πλήρη απαξίωση που δείχνει για την ανθρώπινη ζωή.  Ωστόσο εκφράζονται σοβαρές υπόνοιες ότι η εκτέλεση δεν είναι αληθινή καθώς δεν η κάμερα την ώρα των πυροβολισμών δεν εστιάζει και αφετέρου δεν υπάρχει αίμα.
Όχι βεβαία ότι η ISIS δεν είναι ικανή και τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα αλλά τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση το βίντεο φαίνεται σκηνοθετημένο. Παρόλα αυτά και βάσει της πρότερης εμπειρίας της οργάνωσης στην περίπτωση που οι άνδρες αυτοί είναι πράγματι πράκτορες τότε το πιο πιθανό είναι να μην ζουν. Εκτός και αν η ISIS σκηνοθέτησε την εκτέλεσή τους έτσι ώστε στη συνέχεια να δράσουν ως δική της πράκτορες.
Το σημαντικότερο όμως είναι πως η οργάνωση η οποία έχει μεγάλο αριθμό Τσετσένων μαχητών δείχνει να αδιαφορεί για τη διεθνή εκστρατεία εναντίον της και μετά και τα πρόσφατα κτυπήματα στη Γαλλία ο ακραίος ισλαμισμός που εκφράζει λαμβάνει όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις.

 defencenet.gr