16.1.15

ΟΗΕ: Η ISIS προελαύνει προς το Χαλέπι - Σε απόσταση 35 χλμ. οι ισλαμιστές (vId)


ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

 Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο, αν και οι λέξεις έχουν χάσει πια τη σημασία τους με τους εγκληματίες ισλαμιστές της ISIS, της εκτέλεσης μιας γυναίκας την οποία κατηγορούσαν για μοιχεία.
Η άτυχη γυναίκα με δεμένα τα χέρια της αφού προσπάθησε προφανώς να αποδείξει την αθωότητά της στη συνέχεια αναγκάστηκε να γονατίσει περιμένοντας  το μοιραίο.

Η σκηνή έγινε ουσιαστικά θέαμα για τους υπόλοιπους ισλαμιστές οι οποίοι διασκεδάζουν τραβώντας βίντεο. Με τον πυροβολισμό όλοι τους ξεσπούν στα γνωστά  επιφωνήματα επιδοκιμασίας.
Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα ισλαμικής τρομοκρατίας και σκοταδισμού  στις περιοχές που ελέγχει η οργάνωση με θύματα αμάχους.
Η ISIS 35 χλμ. από το Χαλέπι
Τέτοιες σκηνές μπορεί να επαναληφθούν όμως καθώς όπως αναφέρουν τα ΗΕ η οργάνωση βρίσκεται μόλις 35 χλμ. από το Χαλέπι. Τη δήλωση αυτή έκανε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην περιοχή Staffan de Mistura.
«Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι το Χαλέπι δεν μπορεί να εκκενωθεί» είπε ο De Mistura δεσμευόμενος να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για εκεχειρία ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες της συριακής «αντιπολίτευσης» και του «μετώπου al nusra» προκειμένου να φύγουν από την πόλη όσοι άμαχοι έχουν απομείνει πριν την έλευση της ISIS.
«Είμαστε σε διαδικασία συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την επίτευξη προσωρινής εκεχειρίας» είπε ο De Mistura συμπληρώνοντας πως το Χαλέπι είναι ο «αντιπροσωπευτικός μικρόκοσμος όλης της Συρίας».
Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του πολέμου ο απεσταλμένος του ΟΗ΅Ε δήλωσε πως τουλάχιστον 12 εκατ. βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 7,6 εκατ. έχουν φύγει από τις εστίες τους, 3,3 εκατ. είναι πρόσφυγες και 220.000 έχουν σκοτωθεί.
Φρανσουά Ολάντ: «Για την τρομοκρατία ευθύνεται που δεν ρίξαμε τον … Assad»!
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χωρίς να έχει αντιληφθεί τίποτα και μέσα στην παραζάλη της επίθεσης στο Παρίσι έριξε τις ευθύνες στον «αποδιοπομπαίο τράγο» που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της Συρίας Bashar AlAssad λέγοντας πως επειδή δεν αντιμετωπίστηκε η κρίση στη Συρία ( δηλαδή επειδή δεν ρίξαμε τον Assad) η βία εδραιώθηκε!
 «Επειδή δεν αντιμετωπίστηκε, η βία εδραιώθηκε» στη συριακή κρίση, για να προσθέσει:  «Γι’ αυτό το λόγο τώρα υπάρχει αυτή η ιδιαίτερα φρικτή κατάσταση όπου ένα καθεστώς συνεχίζει να τιμωρεί το λαό του και μια τρομοκρατική οργάνωση εγκαταστάθηκε ως αντιπολίτευση, την ώρα που γνωρίζουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο αυτών συστημάτων», πρόσθεσε.
Με λίγα λόγια προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με το θύτη.
«Το φοβερό μάθημα της συριακής τραγωδίας (το τι συμβαίνει) όταν η διεθνής κοινότητα αργεί πολύ να επιλέξει, να πάρει τις αποφάσεις της», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, «είναι φοβερή η συριακή τραγωδία όταν κοιτάμε τον αριθμό των ανθρώπων που είναι πρόσφυγες, με το βάρος που αυτό επιβάλλει στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία. Φοβερό μάθημα της συριακής τραγωδίας όταν βλέπουμε ότι έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες», συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος κυρίως στο Καμερούν και τη Νιγηρία, όπου η Μπόκο Χαράμ «εμπνέει τις ίδιες συνθήκες φόβου».
Μόνο που βέβαια ο ίδιος και οι σύμμαχοί του είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία στη Συρία και όχι μόνο βέβαια αλλά και στη Λιβύη αλλά φυσικά «περί άλλων τυρβάζει».
 defencenet.gr