25.1.15

Exit polls: Θρίαμβος ΣΥΡΙΖΑ – Συντριβή ΝΔ – Τρίτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος


4ο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, 5ο ΤΟ ΚΚΕ, 6ο ΤΟ ΠΑΣΟΚ -  ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΝΕΛ

Έκλεισαν οι κάλπες για την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση από την μεταπολίτευση και μετά. Τα αποτελέσματα των Exit Polls έρχονται σε σύμπνοια με τις συνεχείς δημοσκοπήσεις οι οποίες έδιναν ως πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, τη συντριβή της ΝΔ και ως σημαντικότερη ακόμη και από την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ –η οποία ήταν ούτος ή άλλως αναμενόμενη- την Τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής.

Μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει το exit poll των πέντε τηλεοπτικών σταθμών (Alpha, Ant1, Mega, ΝΕΡΙΤ και Star) που διενήργησαν πέντε εταιρείες έρευνας κοινής γνώμης (Marc, Metron Analysis, GPO, Alco και MRB αντίστοιχα).
Σύμφωνα με την πρόβλεψη των πέντε τηλεοπτικών σταθμών τα ποσοστά που φαίνεται ότι θα λάβουν τα κόμματα στις σημερινές εκλογές είναι:
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα μέχρι αποτελέσματα των Exit Poll  πέντε τηλεοπτικών σταθμών ALPHA (MARC), ANT1 (METRON Analysis), MEGA (GPO), ΝΕΡΙΤ (AlCO) και STAR (MRB) τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 35.5 έως  39,5%
ΝΔ: 23  έως 27%
Χρυσή Αυγή: 6,4 έως 8%
Ποτάμι: 6,4 έως 8%
ΚΚΕ:4,7  έως 5,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,2 ‘εως 5,2%
ΑΝΕΛ: 3,5 4,5%
ΚΙΔΗΣΟ: 2,2 3,2%
Περίπου η ίδια εικόνα καταγράφεται στο exit poll που παρουσίασε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
ΣΥΡΙΖΑ: 36-39%
ΝΔ: 24-27%
Χρυσή Αυγή: 6-8%
Το Ποτάμι: 6,5-8,5%
ΠΑΣΟΚ: 4-6%
ΚΚΕ: 5-7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5-4,5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών:
Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά:
Τώρα αυτό που μένει να δείξει η ροή των αποτελεσμάτων είναι που κινείται η υπόθεση αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα και φυσικά που θα "κάτσουν" τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων όπως του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ.
Aνεξάρτητα από την φαινομενική "ισοπαλία" των exit polls, όλοι οι σοβαροί δημοσκόποι με τους οποίους επικοινώνησε το defencenet.gr δίνουν καθαρά στην τρίτη θέση τον Λαϊκό Σύνδεσμο...
defencenet.gr