9.1.15

EKTAKTO: Tαμπουρωμένοι οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo - Kρατούν γυναίκα όμηρο - 2 νεκροί και 20 τραυματίες (upd4) (LIVE)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Οι γάλλοι τζιχαντιστές αδελφοί Κουασί κρατούν έναν όμηρο σε τυπογραφείο, όπου έχουν οχυρωθεί από το πρωί, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκέλ, βόρεια του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στους δημοσιογράφους. Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το πρόσωπο που κρατείται όμηρος.
Το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για γυναίκα. Ωστόσο η οικογένεια ενός 27χρονου υπαλλήλου της εταιρείας δεν έχει μάθει νέα του εδώ και ώρες και εικάζεται ότι ίσως και να είναι αυτός ο όμηρος.

Ανανέωση (11:35) Ταμπουρωμένοι σε μία μικρή εκτυπωτική επιχείρηση στην πόλη Dammartin-en-Goele βρίσκονται οι δύο τζιχαντιστές της επίθεσης στα γραφεία της Charlie Hebdo, έχοντας μαζί τους τουλάχιστον έναν όμηρο, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα. 
Στο σημείο έχουν σπεύσει τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού που πραγματοποιούσαν έρευνες στην Νταμαρτέν-αν-Γκελ.
----------------------------------------
Ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στα βόρεια του ΠΑρισιού και εκτιμάται πώς επρόκειτο για τους δύο δράστες που προκάλεσαν το μακελείο στη Charlie Hebdo. Πληροφορίες αναφέρουν δύο νεκρούς και είκοσι τραυματίες.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πώς πιθανόν να έχουν πάρει μάζι του και ομήρους οι μακελάρηδες, ενώ επιχείρησαν να κλέψουν και ένα αυτοκίνητο για να διαφύγουν.
Το θρίλερ με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στη Γαλλία εξελίσσεται στην περιοχή 13 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Oise, όπου από χθες είναι σε εξέλιξη τεράστια αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των αδερφών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Seine-et-Marne. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα  Peugeot 206 το οποίο πήραν από μια γυναίκα.

Δείτε live εικόνα από την καταδίωξη των δύο τζιχαντιστών του Charlie Hebdo μετά την σφοδρή ανταλλαγή πυρών στον αυτοκινητόδρομο Α2 στη βορειοδυτική Γαλλία. 

Οι δύο τζιχαντιστές σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα έχουν μαζί τους ομήρους, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους. 
Σύμφωνα με τη Le Parisien, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί φέρονται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, οι μακελάρηδες πήραν τουλάχιστον έναν όμηρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμηρος απήχθη από εταιρεία στην πόλη Νταμαρτέν, βορειο-ανατολικά του Παρισιού, κοντά στην περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό των αδερφών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.
Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί κυνηγούν τους δράστες με την καταδίωξη να λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο αυτοκινητόδρομο Α2.
Νωρίτερα, οι δύο δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Oise και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα  Peugeot 206.



Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μεταδίδει η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.
Μάλιστα, λόγω των εξελίξεων διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ και αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατευθύνεται στο γραφείο του. 




 


defencenet.gr