16.1.15

EKTAKTO: Σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ στην "καρδιά" της Αττικής - Μόλις 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥΣ - ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 1999

Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.32 το πρωί στην Αττική, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στην "καρδιά" των Αθηνών, στην περιοχή του Γαλατσίου. Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν ως φαίνεται ως προς το ποιο ήταν το επίκεντρο του σεισμού, καθώς πέρα από τις περιοχές Γαλάτσι και Μαρούσι, κάποιοι υποστήριξαν πως το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν η Παλλήνη.
Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. 
Οπως είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο καθηγητής καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. 
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές, αν και ο σεισμός ξύπνησε μνήμες από τον μεγάλο σεισμό στην Αττική, αυτόν της Πάρνηθας που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999 και άφησε πίσω τους πολλούς νεκρούς.
 defencenet.gr