12.1.15

Οι Έλληνες "desperados" εκτοξεύουν το ΣΥΡΙΖΑ - Πάνω από 6% η διαφορά με ΝΔ


ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ 

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και η εικόνα που υπάρχει για τα δύο μεγάλα κόμματα είναι πώς η ΝΔ αδυνατεί να συσπειρώσει τους δεξιούς και να αυξήσει τα ποσοστά της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει μία δυναμική η οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται από τα συστημικά ΜΜΕ.

Στα «στρατηγεία» των κομμάτων φθάνουν συνεχώς μυστικές δημοσκοπήσεις, βάση των οποίων προσαρμόζεται και η προεκλογική εκστρατεία τους. Αυτά που λαμβάνουν στη λεωφόρο Συγγρού είναι απογοητευτικά, καθώς δείχνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη στρατηγική της πόλωσης και της κινδυνολογίας που δεν είχε καμία ανταπόκριση στους αναποφάσιστους που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς το ΣΥΡΙΖΑ.
«Όχι μόνο δεν καταφέραμε να προσεγγίσουμε αναποφάσιστους αλλά αποτύχαμε να συσπειρώσουμε και τους δικούς μας» ανέφερε πηγή της ΝΔ δείχνοντας πώς η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου βάζει σε περιπέτειες το κόμμα και μάλιστα μεγάλες. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για διατήρηση της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ποσοστό της τάξεως των 5-6 μονάδων.
Ωστόσο είναι πολύ πιθανό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να μην «κάτσει» στις 5-6 μονάδες, αλλά να ανέβει στις 8, ίσως και παραπάνω προκαλώντας συντριβή στη ΝΔ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αναδείκνυε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα στη χώρα και θα έθετε θέμα αρχηγίας του Αντώνη Σαμαρά αναμφισβήτητα.
Ήδη, οι δελφίνοι έχουν αρχίσει και ετοιμάζονται με τη Ντόρα Μπακογιάννη για παράδειγμα να πραγματοποιεί με τους υποψήφιους βουλευτές της Α’ Αθηνών γεύμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά ακριβώς με την επόμενη ημέρα. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει και τον τόνο της αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά. Όσο πιο μεγάλη είναι τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δει την πόρτα της εξόδου.
Και αυτό όχι γιατί θα έχει επιτρέψει, με τη στρατηγική που ακολούθησε τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και κατά την προεκλογική περίοδο να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα της αυτοδυναμίας, αν και υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να πάμε και σε δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πιάσει μεγάλο ποσοστό έτσι ώστε να εκλέξει 144-145 βουλευτές και δεν μπουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει κατά κράτος τους λεγόμενους απελπισμένους, τους «desperados», οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια είναι άνεργοι, είναι εξαθλιωμένοι, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους αν δεν τα έχουν χάσει ήδη και γενικώς αναζητούν ένα φως στο βάθος του «τούνελ» που εδώ και χρόνια υπόσχεται ο Α. Σαμαράς, αλλά ποτέ δεν έχει έρθει.
Μόνο και μόνο οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι και όλοι τους βλέπουν πώς με την πολιτική των μνημονίων που καταδίκασαν τη χώρα οι Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και τώρα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε ρότα ανάπτυξης και αυτοί να δουν «άσπρη μέρα».
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το 2030 να πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια 340,8 δισ. ευρώ. Μιλάμε για ένα αστρονομικό ποσό που ξεπερνάει το χρέος της χώρας σήμερα. Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Είναι βέβαιο πώς θα βγουν από τις τσέπες των πολιτών. Χωρίς λοιπόν διαγραφή του χρέους είτε ολόκληρου είτε μεγάλου μέρους του δεν υπάρχει σωτηρία για τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν εγκληματικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, όπως ιστορικές ευθύνες έχουν και οι λεγόμενες αστικές δυνάμεις που επιχείρησαν να εκφραστούν μέσω της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγούν στην ανάδειξη μίας πανίσχυρης κυβέρνησης που κρύβει μέσα της πολλά εξτρεμιστικά στοιχεία.
Υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ αριστερές συνιστώσες που κάνουν το ΚΚΕ να φαντάζει «δεξιό συντηρητικό» κόμμα και συνιστώσες οι οποίες έχουν θέσεις ανθελληνικές.
 defencenet.gr