9.1.15

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΊ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΊΣΙ – ΚΡΑΤΟΎΝ ΈΝΑΝ ΌΜΗΡΟ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΈΣ ΤΟΥ CHARLIE HEBDO

Ανταλλαγή πυρών σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Παρίσι. Πληροφορίες αναφέρουν για συμπλοκές με τους δράστες του μακελειού στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
Οι δύο δράστες κρατούν όμηρο κλέβοντας έναν αυτοκίνητο και τους καταδιώκουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί στο χωριό Crépy-en-Valois, καθώς εκεί εθεάθησαν τελευταία φορά. Αστυνομικοί, κομάντος, αλλά και ελικόπτερα οργώνουν τις γύρω περιοχές, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους του χωριού να μην ανοίγουν σε κανέναν και να μείνουν σπίτια τους.

Το χρονικό της Πέμπτης
Έντονη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας για να συλληφθούν οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους 80χλμ μακριά από το Παρίσι  και οι αστυνομικοί τους ψάχνουν σε μια φάρμα στην περιοχή Crepy-en Valois.
Μέσα στο ΙΧ τους οι αρχές βρήκαν μολότοφ και σημαίες τζιχαντιστών!
Νωρίτερα οι δράστες είχαν εντοπιστεί στην Βόρεια Γαλλία.
Τα δύο αδέλφια αναγνωρίστηκαν από έναν υπάλληλο σε πρατήριο καυσίμων στην Πικαρδία. Επέβαιναν σε ένα γκρι όχημα και είναι βαριά οπλισμένοι.
Σύμφωνα με την Parisien, οι δυο τρομοκράτες κράτησαν όμηρο έναν υπάλληλο βενζινάδικου στην πόλη Βιγιέρ Κοτερέ και βαριά οπλισμένοι επιστρέφουν στο Παρίσι!
Το χρονικό της επίθεσης
Ένοπλοι έκαναν έφοδο το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι και άνοιξαν πυρ, σκορπώντας το θάνατο!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί είναι συνολικά 12, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.
Επιβεβαιώθηκε ακόμη πως νεκροί είναι τέσσερις σκιτσογράφοι της εφημερίδας. Οι Charb, Cabu, Wolinski & Tignous.
skitsografoi
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ένοπλοι ήταν τρεις και χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ. Άνοιξαν πυρ και στους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν και διέφυγαν. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για φανατικούς ισλαμιστές, που έκαναν την επίθεση στην εφημερίδα, επειδή σατίριζε τον Προφήτη Μωάμεθ και τον ηγέτη των τζιχαντιστών.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία, που δεν έχει σταματήσει λεπτό τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Οι δράστες είναι τρεις 32, 34 και 18 ετών. Γαλλοι πολίτες, πιθανότατα με αραβική καταγωγή. Ο τελευταίος από αυτούς, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ εντοπίστηκε από την αστυνομία και παραδόθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ για να ενημερωθεί, ενώ συγκάλεσε και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Οι λόγοι της επίθεσης δεν είναι ακόμη γνωστοί, ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα κι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.
Επίσης, ανακοινώθηκε πως η κατάσταση συναγερμού στο Παρίσι ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο, μετά την επίθεση.
franceshooting

http://ysterografa.gr/