21.1.15

Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, εννέα τραυματίες

Στο όνομα οιωνδήποτε διεκδικήσεων κανείς φονιάς δεν μπορεί να θεωρηθεί "ήρωας' Στη βία, δικαιούται να αντιδράσει το Ισραήλ και ίσως, μάλιστα, θα έπρεπε να προχωρήσει σε αποτελεσματικότερα και οριστικά μέτρα.
ΑΛΕΞ

Τελ Αβίβ
Νεαρός Παλαιστίνιος ανέβηκε ως επιβάτης σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες, πριν προσπαθήσει να διαφύγει.

Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε πως ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος. Η Χαμάς επικρότησε την επίθεση μιλώντας για «γενναία και ηρωική πράξη».(!!!)

Ο δράστης είχε μπει ως επιβάτης το πρωί της Τετάρτης σε αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματίες ανέρχονται σε εννέα και τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά αναφορές ισραηλινών ΜΜΕ, πρώτο θύμα ήταν ο οδηγός.

Ο δράστης κατάφερε να βγει από το λεωφορείο, καταδιώχθηκε, τον πυροβόλησε η αστυνομία -στο πόδι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές- και τον συνέλαβε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφλεντ μίλησε για τρομοκρατική πράξη. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για νεαρό Παλαιστίνιο από τη Δυτική Όχθη που είχε μπει παράνομα στις ισραηλινές περιοχές.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έχει όλα τα σημάδια των επιθέσεων μικρής κλίμακας από μεμονωμένους δράστες, οι οποίες είχαν πληθύνει στο Ισραήλ προς το τέλος του περασμένου χρόνου.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι ανέφερε ότι η επίθεση ήταν «φυσική αντίδραση στην ισραηλινή τρομοκρατία απέναντι στον παλαιστινιακό λαό».
Newsroom ΔΟΛ/in.gr