4.1.15

Ετοίμαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού

Μεγάλο χτύπημα τις αμέσως επόμενες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν σχεδιαγράμματα με δρομολόγια διαφυγής αλλά και άλλα στοιχεία που οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ετοίμαζε το συγκεκριμένο χτύπημα.

Το σχεδιάγραμμα του οπλισμού μέσα στο βαν:




Ο Χ. Ξηρός θα χρησιμοποιούσε κλειστό φορτηγάκι με βαρέλι που θα περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ρουκετοβόλο και άλλα όπλα, προκειμένου, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, να απελευθερώσει κρατουμένους -πιθανότατα φυλακισμένους της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»- από το γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Ταυτοποιήθηκε επίσης το γενετικό υλικό του Χ. Ξηρού με το εκρηκτικό δέμα που είχε σταλθεί στο Α.Τ. Ιτέας. 

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με την Αστυνομική Ταυτότητα της Ελένης Μελανής, που βρέθηκε στο σπίτι στην Ανάβυσσο. 





Οι επίσημες ανακοινώσεις:




Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας:

«Κυρίες και κύριοι όπως υποσχεθήκαμε χτες, σας καλέσαμε σήμερα εδώ πέρα για να σας ενημερώσουμε για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών που αφορούν τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη από την Ελληνική Αστυνομία. Αλλά πρόκειται για μιας καίριας σημασίας σύλληψη που έχει σημαντικές προεκτάσεις και αυτό γιατί για ακόμα μια φορά η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτή τη φορά στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, δηλαδή στις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εστιασμένο στη χώρα μας και μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της επίσημης τουριστικής περιόδου, ένα τέτοιο χτύπημα, ένα τέτοιο καίριο χτύπημα, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια μας, στη σταθερότητά μας και στη δημοκρατία μας. 

Γι΄ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω επισήμως σήμερα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλες τις διευθύνσεις που συνεργάστηκαν γι΄ αυτή την επιτυχία και να πω ότι αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία και ότι σε κάθε περίπτωση εμείς όλοι εδώ πέρα απλά αισθανόμαστε ότι κάνουμε τον καθήκον μας. 

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης οργάνωσης
 
Ο Χ. Ξηρός στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης ως τώρα «τρομοκρατικής οργάνωσης» με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση: 

«α) επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής άπό κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
β) της παράνομης κατοχής πολεμικών τουφεκιων πυρομαχικών και αλλά
γ) της παράνομης κατοχής διατριτικων και εκρηκτικών βλημάτων» .

Ακόμα διώκεται για πλαστογραφία, παραβιαση περιοριστικών όρων, παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του). Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατα τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο Χ. Ξηρός ενώπιον του εισαγγελέα δήλωσε τα εξής:

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Στις 19.45 ο Χ. Ξηρός αποχώρησε από τον ανακριτή και θα κληθεί να απολογηθεί και πάλι τη Δευτέρα στις 13.30. Η αναβολή έγινε για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συνταχθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του, ενώ ο ίδιος δεν προτίθεται να απολογηθεί. 





Όταν βγήκε από τη ΓΑΔΑ και τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι απάντησε: «Δεν μιλάω με νενέκους της τρόικας».





Ο ίδιος πριν εισέλθει στο κτήριο 16 των δικαστηρίων φώναξε: «Αντίσταση στην τρόικα - δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας».





«Δεν συνεργάζομαι με τις Αρχές»

Ο Χ. Ξηρός από το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τις Αρχές ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, τόσο στο σπίτι όπου διέμενε τους τελευταίους δύο μήνες στην Ανάβυσσο όσο και σε διάφορα μέρη της χώρας, προκειμένου να εντοπιστούν συνεργάτες του. 

Ο Χ. Ξηρός είπε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν δικά του και ότι ζούσε μόνος του όλον αυτόν τον χρόνο, από τη στιγμή που απέδρασε, ενώ δεν έδωσε εξηγήσεις για το πού βρήκε τα χρήματα με τα οποία πλήρωνε το σπίτι.

​Ο Χ. Ξηρός είχε καταλάβει ότι τον παρακολουθούσαν και σκόπευε να αλλάξει κρησφύγετοΟ Χ. Ξηρός τόνισε ότι είχε καταλάβει πως οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει και τον παρακολουθούσαν, και σκόπευε να αλλάξει κρησφύγετο αλλά δεν πρόλαβε. Μάλιστα, ευχόταν να μη γίνει επιχείρηση σύλληψής του το βράδυ, για να μην υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και πιθανότατα θύματα.

«Δεν είμαι τζιχαντιστής, δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν, δεν μετανιώνω για τίποτα» δήλωσε ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση.

Ο δικηγόρος μετέφερε την ακόλουθη δήλωση του Χ. Ξηρού: «Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχτηκα, γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτηρας σε καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δωσίλογων Σαμαρά Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος, ο δικός μας αγώνας». 



Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν για δύο γυναίκες που φέρονται να σχετίζονται μαζί του, καθώς στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν και γυναικεία ρούχα. 

Οι έρευνες εστιάζονται στην Ήπειρο, τη Θεσσαλονίκη, το Αίγιο και το Λουτράκι.

Τα ευρήματα στην Ανάβυσσο

Από την αστυνομία στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν 10 σακιά με άμμο, σακιά με τσιμέντο και:

• οκτώ Kalashnikov, εκ των οποίων στα δύο ήταν προσαρμοσμένο σκοπευτικό λέιζερ,
• πλήθος από γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις, 
• πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου των οποίων δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση, 
• τρία πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια και γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων,
• μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm, 
• ένα ρουκετοβόλο εύχρηστο, 
• τρία βλήματα RPG,
• δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
• δύο κινητά, μεταποιημένα με καλώδιο,
• είκοσι τρεις κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς με προσαρμοσμένα φυτίλια,
• οκτώ ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
• πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού,
• δύο κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας),
• τρεις κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή, 
• πολλές νάιλον σακούλες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μασουριών και ποσότητες άγνωστης ουσίας, ποσότητες άγνωστης κοκκώδους ύλης, λευκού χρώματος,
• έξι πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, περιτυλιγμένα ανά τρία μεταξύ τους με χαρτοταινία, ενώ το καθένα φέρει οπή στον πυθμένα του,
• πέντε κοινοί πυροκροτητές διπλής συνδέσεως,
• επτά μεγάλες σακούλες, περίπου 10 κιλά η καθεμία με εκρηκτική ύλη, πιθανόν ANFO,
• ένας μηχανισμός «κουμπατάν» (μηχανικός χρονοδιακόπτης),
• φλοιός δέντρου πιθανόν πεύκου (πρώτη ύλη για κατασκευή πυρίτιδας),
• πλήθος από τηλεκάρτες,
• μία σακούλα με νιτρική αμμωνία,
• ένας σιγαστήρας πιστολιού,
• μία γυναικεία τσάντα με δώδεκα θήκες – συνδετήρες με δέκα φυσίγγια Kalashnikov ο καθένας,
• δεκατρείς θήκες – συνδετήρες φυσιγγίων,
• ρελέδες, μπαταρίες, λαμπάκια, κατσαβιδάκια, μπανάνες (βύσματα), μπόρνες, θερμοσυστελόμενα, μονωτικές ταινίες, αλεσμένες σπιρτοκεφαλές, διακόπτες πιέσεως, διακόπτες on/off, λαμπάκια, λάμπα καμμένη με προσαρμοσμένο βραδύκαυστο, πυραγωγό σχοίνιο, βαζάκι με πυρίτιδα, μανταλάκι πλαστικό,
• δύο σακούλες με περίπου έξι κιλά έκαστη, με εκρηκτική ύλη πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα,
• ένα βαρέλι μεταλλικό, κοίλο, χωρητικότητας περίπου εκατό λίτρων, το οποίο είχε τσιμέντο στα τοιχώματά του σε σχήμα κώνου.










































zougla.gr